מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירה בירידה במשקלנטלי07/05/2010
שלום רב,
אשמח לעזרתכם בנושא כי הנני כבר "עובדת עצות" !!!
אז ככה, לפני כמעט 5 שנים התחלתי בדיאטה מאוד קיצונית:
בין ארוחה אחת לשתיים ביום, בשילוב של ספורט כל יום ולפעמים פעמיים ביום.
התחלתי את הדיאטה שלי במשקל של כ-94 קילו
שבמהלכה אכלתי הרבה ירקות בשילוב של מוצרי טיבעול (הנני צימחונית)
במהלך כשנה וחצי-שנתיים הקילוגרמים באמת נשרו מעליי
אך בשלב מסויים המשקל הפסיק לרדת, בהתחלה חשבתי שזהו מצב זמני
אך ככל שעבר הזמן התברר שהמצב אינו כך (3 שנים תקועה)...
המצב ה"מסתכל" הזה הוביל אותי לנסות דיאטות שונות ומשונות מדיאטה כרוב, ועד לדיאטות שכל כמעט ולא לאכול בשילוב של ריצות 5 פעמים בשבוע- מתוך חשיבה ש"עם אקצץ בארוחות והגביר את פעילות הגופנית ארד מהר יותר"
והאמת? הכל אשלייה גדולה...לא אכלתי כמעט ולא ירדתי גרם !!!
כיום אני מוצאת את עצמי אישה/נערה בת 21 שהתרגלה לאכול מעט מאוד בעקבות הדיאטות שעשתה,ופוחדת לאכול הרבה,עם משקל תקוע של 69-70 בשילוב של אי-שמחת חיים והמון תיסכולים על כך.
אני יודעת שגרמתי לעצמי נזק לא קטן..
רציתי לדעת כיצד ניתן לתקן את הנזק שגרמתי לגופי?
האם באמת הגעתי למצב של קצב חילוף חומרים נמוך שבעקבותיו אינני זזה במשקל !!!!
אני כ"כ מתוסכלת וממורמרת על כך שאני באמת לא נהנת משום ארוחה מרוב שאני "לא מרשה לעצמי" כמעט כלום ועל זה שלמרות שאני שומרת מכל משמר אינני יורדת -"טוחנת מים" !!
אני מוכנה לנסות הכל ולעשות הכל העיקר להיות בריאה בגוף וגם בנפש.
אשמח לעזרתכם.
בת 21
גובה 1.70
משקל: 68-70 (נעה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואוו,נטלי! לדעתי...
רוצהלהיותרזה07/05/2010את בכלל לא במצב כזה גרוע!!
אני גם מטר 70 בגיל 20 והחלום שלי הוא לשקול כמוך!!!!!! (=
אל תתיאשי!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמנם, מצב לא פשוט
אהרון רזון07/05/2010מסתבר שאת מבינה היטב שמחוסר ידע ואולי קצת חוסר אחריות הוללת מהפכה בגוף שלך, ולאו דווקא לכיוון החיובי. את גם מבינה את המלכודת בה את נמצאת: שמירה על המשקל או שמירה על הבריאות. את צריכה גם להבין שלכל אחד מאתנו ישנן תכונות גופניות ונפשיות שנקבעו גנטית. אפשר להשפיע על חלק מהן עד גבול מסויים, אך לא ניתן לשנותן מהותית בלי לשלם מחיר, לא בכסף אלא בבריאות. ישנן כאלה בגובה שלך שמתאים להן לשקול 55 ק"ג, וכאלה שהמשקל המתאים הוא 75 או יותר ומתחת לזה לא יחזיקו מעמד לאורך זמן.
בשלב הזה אני מציע לך לבצע בדיקות דם מקיפות, כולל תפקוד בלוטת התריס וגם איבחון RMR (קצב מטבולי במנוחה מוחלטת).
בהתאם לתוצאת האבחון שקרוב לוודאי תהיה הרבה מתחת לממוצע עבור הנתונים שלך, פני לאיש מקצוע שיבנה לך תוכנית תזונתית בלווי פ"ג מתאימה. אם הוא בעל נסיון במקרים דומים, יידע להרכיב תפריט מאוזן עם העלאה הדרגתית של היקפו הקלורי. התהליך יימשך לפחות 3 חודשים תוך עליה מבוקרת של קילוגרמים אחדים. החלק האחרון של המשפט בטח שלא מוצא חן בעיניך, אבל האלטרנטיבה רעה יותר. כמובן שהמשקל לא צריך להתקרב יותר מדי ל80, אבל גם אם כן, אפשר להתחיל את הכול מן ההתחלה אבל לא על ידי הרעבה או כל מיני דיאטות מטורפות אלא על ידי הטמעת הרגלי אכילה נכונים של מזון בריא ופעילות גופנית אפקטיבית (לא היסטרית) כאורח חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב,חח..אהרון מבין בזה "קצת"יותר
רוצהלהיותרזה07/05/2010ממני...(=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטלי07/05/2010קודם כל תודה רבה על התשובה.
היכן אני יכולה לבצע את הבדיקה שלהלן ?
האם אתה מכיר או יכול להמליץ לי על מישהו מומחה שיכול לעזור לי במצבי ?
מחכה לתשובתך.
שבת-שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון רזון07/05/2010בדיקות דם כולל תפקוד בלוטת התריס: קופת חולים.
רופא המשפחה יפנה אותך לצורך אבחון מטבולי, הייתי מודד באותה הזדמנות גם אחוזי שומן .
אפשר לפנות למרפאת הספורט של מכון ווינגייט (תמצאיי בגוגל) למדידות הנ"ל והם כבר ימליצו לך למי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)