טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני נוהגת לאכול פריכית (עם ריבה) עם הקפה שאני שותה (3 פעמים ביום). אבקש לדעת האם יש לה יתרונות, או ערכים, תזונתיים. מדובר בפת פריכית קלה מקמח מלא של שיפון. ב-100ג' שלה יש 245 קלוריות, 64ג' פחממות (מתוכם 16ג' סיבים תזונתיים), 1.4ג' שומן (מזה 0.3ג' רווי). תודה. אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ד.נ. בלחם מצוין שאני אוכל (חיטה מלאה ושיפון מלא) יש רק 9% סיבים תזונתיים (לעומת 16% בפריכית שיבולת שועל). האם השוואה זו אינה מצביעה על יתרון לפריכית הנ"ל? סבור הייתי שיש ערך רב לסיבים תזונתיים. האם טעות בידי? ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בעניין הסיבים התזונתיים אין בהכרח יתרון לפריכית. הערכים שאתה משווה הם ל- 100 גרם. השאלה היא כמה שוקלת כל פריכית/ פרוסת לחם. פרוסת לחם מלא שוקלת כ- 30-40 גרם, כלומר כל פרוסה מספקת 3-3.5 גרם סיבים. לעומתה כל פריכית שוקלת כ- 8 גרם (רק משערת). לכן 3 פריכיות מספקות 3.8 גרם סיבים. זה יוצא דומה.
בברכה מוניקה קרן
ד.נ. בהנחה שאין יתרון לפריכית (בהתאם להסברך), אבקש לדעת האם יש יתרון ללחם לעומת הפריכית? באשר לחישוב שעל בסיסו אפשר (?) לקבוע למי מהשניים יש יתרון, אעיר שמשקל הפריכית אליה התייחסתי הוא 10ג'. יש בה 1.6ג' סיבים (25 קלוריות). מכאן שבשתי פריכיות יש 3.2ג' סיבים (50 קלוריות). לעומתה, משקל פרוסת לחם מלא הוא 35ג'. יש בה 3ג' סיבים (65 קלוריות). נתונים אלה מעוררים את השאלה: האם לפרוסת לחם כנ"ל יש יתרון לעומת 2 פריכיות שמספר קלוריותיהן נמוך ומשקל סיביהן גבוה בהשוואה לאלה של פרוסת הלחם, או להיפך., או שאין כל יתרון לאחד על השני. אודה על תשובתך לשאלה זו.
את העוסק בחשבונאות מאוד מדוקדקת. אם אתה מחפש פחות קלוריות, אז אתה צודק, ב- 2 פריכיות יש פחות קלוריות וכמות דומה של סיבים, לכן הן עדיפות.
יחד עם זאת חשוב לי לציין, שכדאי לגוון את המזונות שאנו אוכלים, יש שם עוד מרכיבים, שעל חלקם איננו יודעים אולי עדיין וכל מאכל מביא איתו ערך מוסף. חוץ מזה גם בשביל הטעם, כדאי לשנות.
בברכה מוניקה קרן
מוניקה שלום רב, עוד 2 הערות ,ברשותך. א. אינני מחפש במיוחד פחות קלוריות, מאחר שאני די רזה (66/180). מה שחיפשתי זה את מירב הערכים התזונתיים תמורת אותו מספר קלוריות ותמורת מידה דומה של אכילה מתונה אך לשובע. ב. מכל מקום, נראה היה לי שמן הראוי שלא אתעלם מהתייחסות לערך הקלורי, בהציגי נתונים עליהם התבססה שאלתי, שאופייה בריאותי. לכן כללתי בשאלתי את הערך הקלורי, כמו גם את כמות הפחימות. אלעד
אמ..כן אני עוסקת הרבה בספורט אני עושה ספינינג ואני יוצאת להליכה\ריצה כל יום 45 דק' עוסקת גם באימון כוח..חוץ מזה אני נורא אוהבת ספורט ! ובטח שאני רוצה להתקרב ל 51..:) זה היעד שלי.. תודה אהרון אתה עוזר לי מאוד בכל התשובות שלך..!סוף שבוע נעים..
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
טיפול רב תחומי בהשמנה
כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד