טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מוגזם לאכול לאחר אימון קופסת קוטג' שלמה? או שזה בסדר?
(רוצה לגוון מידי פעם ובמקום לקבל חלבון מביצים או טונה בנוסף לקצת גבינה לשנות לפעמים לרק גבינה וכדי שתהיה כמות חלבון מספקת אז קופסא של קוטג' אני יגיע ל-24 בערך)
מחכה לשמוע את דעתך בעיניין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
וויטמין C מגביר באופן משמעותי גם את ספיגת הסידן בנוסך לברזל ומתכות אחרות. הינה קטע מאחד המחקרים הרבים בנושא:
Effect of vitamin C and carotene on the absorption of calcium from the intestine Journal Zeitschrift für Ernährungswissenschaft Publisher Springer Berlin / Heidelberg
Summary The effect of vitamin C or carotene either in the authentic form or naturally occurring as in orange, parsley and pepper juices on calcium absorption was studied. Results obtained revealed that ascorbic acid, orange and pepper juices enhanced intestinal calcium absorption. Carotene and parsley proved to be without effect.
Zusammenfassung Die Wirkung von Vitamin C und Carotin in Orangen-, Petersilien- und Pfeffersäften auf die Calciumabsorption im Darm wurde untersucht. Die Untersuchungsergebnisse zeigen, daß Ascorbinsäure, Orangen- und Pfeffersaft die Calciumresorption im Darm steigern. Carotin und Petersilie scheinen keine Wirkung zu haben.
ספיגת חלבון: ======== לגבי הסוגיה הזאות הדעות חלוקות אבל מקובל ממוצע של 30 גר לארוחה עבור ספורטאים תןך התחשבות בין היתר במשקל הגוף וגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ידוע ומוסכם (מקווה) על ידי שנינו שתזונה אינה מדע מדוייק ושמול כמעט כל מחקר יש מחקר(ים) נוספ(ים) שלפעמים מגיע(ים) למסקנות שונות ואף מנוגדות. בטח שגם אתה לא תתקשה להביא סימוכין עבור הגישה שאימצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים