טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום. אני כבר לא יודעת מה עוד לעשות. התחלתי לעשות דיאטה מסודרת ביולי לפני שנה בפיקוח תזונאית. בהתחלה קיבלתי תפריט של 1800 קקל ליום. במקביל אני עושה פעילות גופנית בחדר כושר, וזה אומר אימון כח ואירובי 4-5 פעמים בשבוע למשך שעה וחצי כל פעם. הצלחתי לרדת 20 קילו עד מרץ, כעבור שמונה חודשים. לא הייתי מרוצה מקצב הירידה אז הורדתי את הצריכה היומית ל- 1300 קקל ובמקביל העליתי את המינון בחדר הכושר. מאז עברו חודשיים והמשקל פשוט לא רוצה לזוז ממקומו (115 קילו, בת 34). משהו לא בסדר במה שאני עושה? כי אני לא עושה דיאטת כסאח שבעצם מורידה את חילוף החומרים ואז המשקל לא יורד. אני חושבת שאני אוכלת בסדר, ותמיד אומרים שירידה במשקל היא שריפת קלוריות גדולה מצריכתן, וזה מה שאני משיגה בעיקר דרך האימונים. אבל עדיין המשקל לא רוצה לזוז מה קורה פה?
אשמח מאוד להתייחסות. זה כבר מייאש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הורדה דרסטית של הצריכה היומית ל1300 קק"ל גרמה לגוף להכנס למגננה ולחסוך באנרגיה (שריפת קלוריות). אם ירדת כל כך יפה למה אצה לך הדרך? אכן, ירידה במשקל היא תמיד שריפת קלוריות גדולה מצריכתן, אבל התנאי הזה לא מתקיים כרגע אצלך בגלל מה שהסברתי במשפט הראשון. אגב, דיאטת כסאח זה מושג יחסי. לו שקלת 60-70 ק"ג, היתה זאת דיאטה מתונה, אבל עבור הנתונים שלך זאת דיאטת כסאח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם הגוף יכול להישאר במגננה כל כך הרבה זמן? הרי בסופו של דבר חייבים לראות תוצאות. ולדעתך 1300 קקל זה מעט מדי? האם יש חישוב לצריכה מינימלית נורמלית לאדם במשקל וגובה נתון? שמעתי פעם שהגוף צורך במצב מנוחה קלוריה לדקה וזה אומר 1440 קלוריות ליום. זאת אומרת שהגוף נכנס למגננה ברגע שמורידים את הכנסת הקלוריות מתחת לזה? מצד שני, לאדם כמוני יש "מאגר שומן" גדול והגוף אמור להשתמש בו במקרה שאולי אני לא אוכלת מספיק.
סליחה על כל השאלות המציקות אבל הנושא פשוט מעניין אותי. בשורה התחתונה הייתי מחשה לדעת מה אתה חושב צריכה להיות הצריכה היומית שלי בכדי להגביר עוד יותר א הירידה במשקל (אולי משוה בין 1300-1800?)
תודה מראש על תשובתך.
1. שונה מאדם לאדם. יכול להשאר במגננה הרבה זמן, תוך גרימת נזק בלתי הפיך. 2. העובדות מדברות בעד עצמן: 1300 זה מעט מדי כפי שכבר ציינתי. 3. אין חישוב שמתאים לכל אחד. תלוי לא רק בגובה, משקל וגיל אלא גם גנטיקה, מין, אחוזי שומן, סוג עבודה, פ"ג, תנאי הסביבה, מצב בריאות. 4. זה שממנו שמעת על קלוריה לדקה לא הפעיל את ההיגיון. האם נראה לך ששריפת הקלוריות אצל מי ששוקל 160 ק"ג זהה לזה ששוקל 40? 5. לא אצל כולם הגוף ממהר להשתמש בעיקר במאגר השומן, אלא גם בשריר ו\או מוריד דרסטי את הקצב המטבולי. (המגננה המדוברת) 6. בשלב הנוכחי, 1600-1700 נראה בסדר עם פ"ג אירובית ואנאירובית (הדגש על אירובית) ככול שאת מסוגלת ויכולה להרשות לעצמך.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד