טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהלי הפורום שלום, אני גבר בן 30, בריא, עוסק בפעילות גופנית כל החיים. בשנים האחרונות מתאמן 3 פעמים בשבוע כל אימון משלב 45 דקות ריצה ו 45 דקות משקולות (סה"כ 90 דקות).
בבדיקות הדם שעשיתי לפני כמה ימים התגלה: ברזל - 158 הנורמה נעה בין 70-180 טרנספרין - 302 הנורמה נעה בין 160-360 פריטין - 32 הנורמה נעה בין 33-266 ויטמין בי 12 - 310 הנורמה נעה בין 211-911
- כיצד אני יכול להעלות את מאגרי הפריטין בגופי? - האם מאגרי ברזל ריקים מעידים על כך שבמשך שנים לא היתה צריכה מספקת של ברזל? - האם רמת ברזל חופשי בדם תקינה ומאגרי פריטין נמוכים מעידים על משהו? - ויטמין בי 12 נמצא גם ברמה נמוכה (אפילו שלא חורג מהנורמה), כיצד אני יכול להעלות את רמתו בגופי כדי להיות בטווח הגבוה בתוך הנורמה? - אני רוצה לקחת תוסף של בי 12 ותוסף של ברזל. איזה תוסף ברזל הוא המומלץ היום ובעל תופעות לוואי מינימליות?
תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה
רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לגבי הנורמה של פריטין יש הבדלים בין קביעת המומחים. ברוב המקורות המינימום הוא 20 או פחות. אם רמת ההמוגלובין תקינה, אין מקום לדאגה, ובכל מקרה המצב אינו מצדיק מתן ברזל. בנוסף, אצל הספורטאים לרוב, מדווחות רמות פריטין נמוכות. מומלץ לאכול מזונות עתירי ברזל ווטמין 12 (בשר, דגים ובעיקר כבד). נטילת תוספים מיותרת במצבך בכלל, ואם אתה לא צמחוני בפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים