מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזיה ולהורדת כמות תאי השומןולאד22/05/2010
שלום,
קראתי באינטרנט שכמות תאי השומן בגוף נקבעת בילדות. רציתי לדעת איך אני יכול להוריד את הכמות הזאת (אני בן 14) כי אני קצת מאחר התפתחות גם ככה (בשנה בערך). בנוסף אני שוקל 62 ואני בגובה 167/8. אומרים לי שאני במשקל די תקין וזה לא ממש בולט לעין שאני עם חוצה אבל יש לי שומנים בבטן, זה ובמותניים וזה ממש מפריע לי. בזמן אחרון (עזור השבועיים) התחלתי לרוץ באלפטיקל (סוג של מכשיר כושר) 3 פעמים בשבוע שעה כל פעם ובנוסף אני שוחה 3 פעמים בשבוע 45 דקות אימון. בנוסף אני גם אוכל פחות ממה שאכלתי אבל אין לי תפריט (זה מסובך כי אין לי משקל וכל יום יש משהו קצת אחר לאכול בבית). בנתיים אני לא רואה תוצאות אלא דווקא ההפך ירדתי בשבוע וחצי הראשונים שלוש קילו ואז עליתי 5. מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להוריד את כמות תאי השומן
אהרון רזון22/05/2010מספר תאי השומן והתפלגתם הינו נתון גנטי. השמנה, פירושה אינה הגדלת מספר תאי השומן אלא הגדלת נפחם. תא שומן הוא כמו בלון גומי שאפשר למלא אותו או לרוקן אותו. כשאדם מרזה, תאי השומן אינם נעלמים אלא מתרוקנים במידה זו או אחרת, אבל מחכים להזדמנות הקרובה להתמלא מחדש וזה ההסבר שרוב האנשים חוזרים להיות שמנים אחרי ההרזיה. הגוף עושה את כל מה שביכולתו כדי למלא את תאים שהתרוקנו משומן על ידי הגברת התאבון ו\או האטת הקצב המטבולי.
מי שגורלו לא שפר עליו, ונולד עם הרבה תאי שומן, יצטרך להלחם כל החיים במשקל עודף, וזה על ידי פעילות גופנית מתמדת ותזונה נכונה כמותית ואיכותית. דיאטה "זבנג וגמרנו" עוזרת רק לזמן מוגבל שאחריו חוזרים לנקודת ההתחלה, ברוב המקרים עם תוספת.
.
לסיכום: המשך בפעילות הגופנית ואך הגבר אותה אם מתאפשר (שחיה היא פעילות מצויינת), אכול הרבה ירקות וגם פירות, אכול בשר וגבינות רזים, אכול דגים איכותיים טריים 2-3 פעמים בשבוע, אל תאוכל מטוגן ומאכלים שמנים, שתה רק מים, הגבל עד כמה שאפשר מתוקים,,דברי מאפה וחטיפים. אכול 4-6 פעמים ביום ארוחות קטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגים
ולאד23/05/2010האם אפשר לאכול משהו במקום הדגים מכיוון שאיני אוכל דגים (לא אוהב) ובכללי מה ממליצים לאכול לאיזה ארוחה. אני מתכוון לדוגמא חלבונים לבוקר ופחמימות לערב או משהו בסגנון או שזה לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אהרון רזון23/05/2010הייתי מציע לך לנסות להתרגל לאכול דגים. יחסית לערך הקלורי יש להם ערך תזונתי רב כולל אומגה 3 (לפחות בחלקם). אם אתה לא מסוגל בשום אופן אפשר גם בלי כל עוד אתה אוכל מאכלים אחרים
מן החי כגון בשר רזה לסוגיו, גבינות, ביצים.
אני לא בעד ארוחות נפרדות של חלבונים ופחמימות.לפחות כל ארוחה עיקרית צריכה להכיל גם חלבון, אבל אפשר להחליף את הפחמימות המרוכזות (לחם, אורז, פסטה, תפו"א וכו") בירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרזיה להורדת כמות תאי השומן
ד``ר נסטור ליפובצקי22/05/2010שלום ולאד. זה נכון שלרוב כמות תאי השומן נקבעת עד סוף גיל ההתבגרות. אבל זה לא אומר שאתה יכול להוריד את כמות תאי השומן. אתה יכול מנוע ייצור נוסף לא רצוי. מצד שני אם יש לך עודף משקל אתה יכול להקטין את כמות השומן בתוך כל תא ותא.
מה שאתה עושה זה מצוין, תמשיך לעשות ספורט ותקשיב לגוף שלך כאשר הוא אומר לך להפסיק לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
ולאד23/05/2010אני במשקל תקין אבל אני שמן אז בעצם איך אני יכול לדעת כמה זמן יקח לי להרזות עד הסוף? אם אני בכלל צריך להרזות ולא לעשות משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כול חשוב לא להשמין
אהרון רזון23/05/2010אני לא יודע כמה זמן זה יקח וגם אינני בטוח אם אתה צריך לרזות בכלל, אבל טוב שיש לך מודעות.
אתה צריך לאכול בריא , לא יותר מדי אך גם לא פחות. קח בחשבון שאתה עדיין בתהליך גדילה שעשוי להמשך עוד 2-4 שנים.
פעילות גופנית תמיד מומלצת ואם עושים אותה נכון, היא רק תעזור לעיצוב וחיטוב הגוף תוך הגדלת מסת השרירים,( אם תוסיף גם אימוני כוח) וגם לבריאות הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)