טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום! בת 24, 8 חודשים אחרי לידה, מניקה הנקה מלאה. בהריון עליתי מאוד במשקל, והצלחתי לחזור למשקל המקורי בעזרת צמצום כמויות האוכל באופן משמעותי...: 57 ק"ג, גובהי 1.54. ובכל זאת-אני רוצה להגיע ל - 52 ק"ג, אך חשוב לי לא לעשות דיאטה מחמירה מידי כדי לא להרוס לעצמי את הגוף.
אני עושה הליכות מהירות של 30 דקות 3 פעמים בשבוע.
זה בערך מה שאני אוכלת, האם זה בסדר? בוקר:2-3 פרוסות לחם קל עם גבינה 5% וירק ביניים:קפה הפוך דל, או פרי, או יוגורט, או מעדן 0%, או 2 לחמית עם גבינה וירק, או 2 כפות גבינה וירק צהרים: חזה עוף או 2 קציצות דג, או 2 כופתאות עוף עם ירקות, וכף וחצי של פחמימה (אטריות או אורז, או קצת תפו"א) עם סלט ירקות, או 2 פרוסות לחם קל עם פסטרמה וחרדל או מיונז דל וירק ביניים:כמו בביניים הקודם ערב:2-3 פרוסות לחם קל עם גבינה 5% וירק וביצה או חצי קופסת טונה במים לילה:חטיף אנרגיה עד 80 קלוריות במהלך היום אני אוכלת די הרבה ירקות חיים, ושותה 2-3 כוסות נס קפה עם סוכרזית.
שאלות: 1. האם אני יכולה להוסיף קצת טחינה לאחת הארוחות? 2. האם אני יכולה לאכול ירקות מבושלים בלי הגבלה (לא תפו"א כמובן...) בין הארוחות? כמו למשל: במרק? 3. האם אפשר להחשיב כארוחת ביניים 2 פרוסות של לחם קל עם ממרח? או שזה יותר מידי? 4. האם אני צריכה / יכולה להגדיל את כמות הלחם מ-2 פרוסות ל - 4? 5. הכי חשוב-האם התפריט הזה בסדר בשביל הגוף שלי בתקופת ההנקה? 6. האם זה מספיק לעשות פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע?
תודה! :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. כן, בתוך הסלט. 2. בהגבלה (רוב הטריים אפשר ללא הגבלה ,אך לא בנוסף למבושלים) 3. אפשר, אך לא ממרח עתיר קלוריות כמן שוקולד. מומלץ להוסיף ירק. 4. לא יותר מ6 פרוסות לחם קל מקמח מלא או 4 פרוסות לחם רגיל מלא ליום. 5. באופן כללי בסדר. הייתי מחליף את החטיף בפרי. פחמימות (לחם, אורז, איטריות) מלאות. 6. לא מספיק. לפחות 4 שעות בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים