מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יורדתהילה ס30/05/2010
היי,אני בת 32 וגובהי 174 סמ, שנים היה ליגוף נפלא...הלידות והפסקת העישון גרמו לי לעלייה גבוהה במשקל
בהריון עליתי 30 ק"ג ואחכ ירדתי 20 ושוב נכנסתי להיריון
כרגע נושאת עודף משקל של 10 קג ושוקלת 76
אני עושה ספורט(חדש) כבר שבועיים בסביבות 4 שעות שבועיות של אירובי, הליכה ושיעור עיצוב דינאמי
לא ירדתי גרם..
כנראה שהבעיה היא באוכל אני הורדתי את הממתקים ואת המתוקים מהתפריט אבל אני רוצה להתיעץ כאן איך לרדת מהר יותר..האם זה מעיד על בעיה בחילוף חומרים?
הבנתי שאני צריכה לאכול כל 3 שעות משהו...(כריך קל, תפוח,חטיף אנרגיה,מעדן)
אשמח לעזרה ..אני מאלת מוטיבציה ורוצה כבר לרדת הבמשקל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים איטי? - לא בהכרח.
אהרון רזון31/05/2010רק המנעות ממתוקים עדיין לא מבטיחה הרזיה אפילו אם מלווה בפעילות גופנית. מה שקובע הוא המאזן האנרגטי כלומר הכנסת אנרגיה (קלוריות) על ידי אוכל מול הוצאתה. נראה שאת עדיין לא במאזן שלילי.
הפעילות הגופנית שאת מבצעת ראויה, אך נראה שלא מספיקה יחסית להיקף הקלורי היומי של התזונה. הנתונים שלך טובים מאוד ואמורים להקל על ההרזיה.
אם את באמת מלאת מוטיבציה, הוכיחי את זה לעצמך על ידי הגברת העצימות וההיקף של הפעילות הגופנית לפחות לשעה וחצי ביום. רצוי גם לגוון, למשל 3 פעמים בשבוע שחיה. ברור שאין לקזז את תוספת הפ"ג בתוספת אוכל. עיצוב דינאמי היא פעילות טובה, יש לה יתרונות ומומלץ להמשיך בה, אך לא שורפת כל כך הרבה קלוריות.
מהמאכלים שהזכרת הייתי מציע לך דווקא למעט בחטיפים ובמעדנים ולהעדיף מזונות לא מעובדים.
אין מצב שיישום העצות הנ"ל לא יגרמו להרזיה מוחשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד התיעצות בבקשה
הילה ס31/05/2010תודה רבה על הפרגון ..
שחייה אני מאוד אוהבת אך עושה אותי ממש רעבה..האם במקום שחיה: אימון של מדרגה אירובי, שיעור קיקבוקסינג שני שיעורי עיצוב והליכה פעם בשבוע הם תחליף ראוי???(עולה בשעהבאימון בינתיים כמו גם לפני השינה מקפידה על ביצוע כפיפות בטן). כמו כן,בנושא האוכל
בוקר עד 16:
2 כריכים מלחם קל עם כפית לבנה 5% בכל אחד וירק
2 תפוחים
מעדן 0%
מים ליטר
קפה-בערך 3 כוסות
16:00 ארוחה מרכזית-בדכ דג/בשר+תוספת פחמימה וסלט
מים-2 כוסות
אח"כ אימון בד"כ ב18
אחרי האימון א ני אוהבת משהו קל כגון:פרוסה אחת, פרי ומעדן עם גרנולה+2 כוסות מים
אגב-האם אני יכולה לשתות 2-3 כוסות דיאט ספרייט??יש תיאוריה שזה משמין בכלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מקום לשיפור
אהרון רזון01/06/2010חבל שיש בעיה עם השחיה כי תרומתה להרזיה ובעיקר לשמירה היא עדיפה על כמעט ספורט אחר.
זה כמובן אם מתמידים (אני שוחה שעה וחצי 6 פעמים בשבוע) ויודעים להתגבר על הרעב שאת מזכירה. גם אין בה סכנת פציעות ושחיקת מפרקים.
גם הפעילויות שלך טובות ומרזות, הייתי מוסיף הליכה מהירה עם קטעי ריצה עוד פעמיים בשבוע במשך לפחות שעה.
התייחסות לאוכל:
לחם מקמח מלא
לא רק תפוחים (לפעמים גורמים לעצירות), יש לגוון.
במקום מעדן, יוגורט טבעי.
ירקות טריים חופשי.
יותר מדי קפה, הפחיתי בהדרגה. אנ י מקווה שאת לא מוסיפה סוכר
בשר ללא עור ושומן מבושל או צלוי, ללא רוטב. רצוי דג טרי איכותי לפחות 3 פעמים בשבוע. סלט גדול עם 2 כפיות שמן זית\טחינה או רבע אבוקדו.
אחרי אימון ארוחה המכילה חלבון ופחמימה מורכבת ו גם סלט גדול.
התרגלי לשתות רק מים. לספרייט ומשקאות מסוג זה אין שום ערך תזונתי, לא תורמים לבריאות ולהרזיה ואף יכולים להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו תודה גדולה על הייעוץ..
הילה ס01/06/2010מבטיחה לעדכן עוד שבועיים מהיום
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)