מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה בהנקה מלאה.אילנה31/05/2010
הי, שמי אילנה
אני בת 30 ומינקה את הנקה מלאה כבר חמישה חודשים
גובהה: 162 ס"מ
לפני הלידה שקלתי 53 קילו
והיום אני שוקלת 60 (לאחר שירדתי חמישה קילו - כלומר קילו בחודש בממוצע)
אני ממש רוצה חזור למידה שלי, ולא רוצה שזה יקח עוד חצי שנה...
אני לא מוצאת את הנוסחא הנכונה
בחודש האחרון זהו פחות או יותר התפריט שלי בתוספת של 2-3 פעילות חיטוב בשבוע + 2-3 הליכה מהירה בשבוע
התפריט שלי:
בוקר:
-נס קפה
-2 פרוסות לחם קל עם גיבנת סקי 5%
-סלט ירקות עם כף שמן
בניים:
-נס קפה ו/או פרי
צהרים:
רבע עוף
4-5 כפות אורז מלא עם ירקות מאודים
בניים:
מנה קטנה של ברנפלקס עם יופלה טבעי 1%
ערב:
-נס קפה
-2 פרוסות לחם קל עם גיבנת סקי 5%
-סלט ירקות עם כף שמן
אשמח להמלצה לשינוי או לדגשים לקידום הירידה וחזרה לגיזרה
אני מודה לכם מראש,
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אילנה
ד''ר רוני חרמון01/06/2010את חייבת להבין שאת צריכה להכניס פחות אנרגיה ממה שאת צורכת פחות משנה לזמן הקצר מה את אוכלת תבני תפרית קלורי נכון שמתאים לרמת האנרגיה הרצויה לפי הנתונים שלך או תפני ליעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?
אילנה06/06/2010ד"ר חרמון שלום.
לא הבנתי את התשובה שלך.
מה זאת אומרת: פחות משנה לזמן הקצר מה את אוכלת...?
בתשובה שלך אין שום התייחסות להנקה, ובכלל אופי ניסוח הדברים מאוד מזלזל
אשמח לקבל תשובה הולמת או התייחסות ממומחה אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מדיאטנית קלינית
נטעחן ליבנה07/06/2010שלום,
לפי החישובים שלי התפריט שלך עומד על משהו כמו 1200 קלוריות ביום.
כמובן שלא ציינת במדויק איזה סוג לחם את אוכלת והאם את מוסיפה סוכר לקפה....
כמו כן אל ציינת כמה עלית במשך ההריון.
אני חייבת לומר מה שאני אומרת לכל מטופלת שמגיעה לקליניקה שלי, לא עלית במשקל ברגע ולכן הסיכוי שתרדי ברגע קלוש וגם לא מומלץ.
בזמן הנקה הצריכה הקלורית שלנו עולה וזאת בגלל שלגוף דרושה אנרגיה לייצור החלב (לכל 100 מ"ל חלב שאת מייצרת דרושה השקעה של 85 קלוריות).
במשך ששת החודשים הראשונים של ההנקה הדרישה הקלורית עומדת על כ-330 קלוריות ליום מעל להמלצה לגילך במצב רגיל.
חשוב לציין שלא מומלץ לרדת מצריכה של 1600 קלוריות ליום בזמן הנקה.
כמו לכל מטופלי אני ממליצה לך לקחת את הזמן לרדת במשקל.
אין לך מה להילחץ, ברור שלוקח זמן לחזור לגזרה, מה עוד שלחץ ממש שלא עוזר לירידה במשקל.
חשוב שתקפידי על תזונה נכונה ותחזירי לגופך את כל מה שאיבד בזמן ההריון בנוסף לכך זיכרי שאת מזינה גם את העולל החדש.
מאכלת לך המון בהצלחה
נטעחן ליבנה
דיאטנית קלינית, B.Sc* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה בהנקה מלאה
ד``ר נסטור ליפובצקי07/06/2010אילנה שלום,
התפריט שאת מציינת דל מאוד ולכן מאוד אפשרי שאם תמשיכי בו, מאוד בקרוב יכולת ייצור החלב יפגע. מבחינה קלורית התפריט שלך צריך לעמוד על כ-1750 קלוריות וצריך להיות מגוון עם מספיק דברי חלב, בשרים, דגנים מלאים ושומנים בריאים. אם יכולת ייצור החלב חשוב לך אני ממליץ לך לפנות לדיאטן קליני שיבנה לך תפריט מותאם לצרכים שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשניכם
אילנה07/06/2010תודה על התשובות המפורטות והיעליות.
אכן, הבהרתם לי את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)