השפעת הרגלי שינה&שתיית מים על הרזיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת הרגלי שינה&שתיית מים על הרזיה
    נטע
    01/06/2010

היי, אני בת 18 (נטע).
    מכיתה ג' בערך הרגלי השינה שלי מאוד מתוסבכים ולא יציבים, אין לי שעת שינה קבועה ואני לפעמים נשארת ערה 24 שעות רצוף וכו' ובעיקרו פשוט אין לי שעות קבועות (אני רגילה לזה, לא מרפיע לי, רק כואב לי על הגוף שלי והמוח שלי שסובלים מזה).
    אני גם אף פעם לא הייתי שותה מים כי זה היה לא טעים ולא היה לי אכפת מדברים אחרים (עד לפני שנה וקצת בערך הייתי שותה רק בקובקים של דיאט נסטה, דיאט קולה, דיאט ספרייט). ואני יודעת כמה זה חשוב, גם למטבוליזם וגם לבריאות, אז התחלתי לשתות והצלחתי קצת אבל כיום אני בקושי שותה כי אני כל הזמן שוכחת (אני אמשיך לנסות להזכיר לעצמי כל הזמן לשתות 8-10 כוסות ביום).

רציתי לדעת כמה זה יכול להשפיע על הרזיה?

ואני 1.65 שוקלת 59, עושה דיאטות של תזונה בלי ספורט מאז שאני קטנה בקצב בריא בכל פעם לא כאסח (בין ג' ל-ד' ירדתי בחודשיים 5 קילו, בין ד' ל-ה' ירדתי 7 וחצי קילו ב-7 חודשים ושנה שעברה ירדתי 8 קילו ב-4 חודשים).
    אני גם צמחונית 8 שנים מסוף ד' וטבעונית 8 שנים מסוף כיתה ה' (אני לוקחת רק B12 אחד וכדור פריטין אחד ביום, לא אנמית).

עכשיו אני מנסה לרזות בחודש משהו דומה, אז אני אעשה את זה קצת יותר בקיצוניות.
    אני מתכוננת לאכול בעיקר ירקות במהלך היום, טריים , סלט, מאודים. בשר, דגים, חלב אני לא צורכת.
    בבוקר או כשאני קמה אני אוכל פחמימות קצת להפעיל את המערכת עיכול, הבנתי שזה מה שהכי עדיף בשביל זה. פירות.
    כשצריך לאכול בצורה מסויימת בבוקר, זה כשקמים אני מניחה, למרות שזה לא קבוע אצלי בעיקר עכשיו כשיש חופשות בבי"ס.
    אם אני לא אוכל לחמים (ופסטות וכדומה) ופחמימות הרבה, זה ישפיע לרעה על ההרזיה, יגרום לגוף שלי לסגת למצב הישרדות או משהו? גם אם אני אוכל כל מעט זמן?
    ומה אופטימלי שיהיה הפרש הזמנים בין כל ארוחה לארוחה (אני יודעת שעדיף שזה יהיה יציב וקבוע)? אני בדרך-כלל אוכלת כל 3 שעות בממוצע משהו. וכמה זמן לפני שנרדמים כדאי לא לאכול? כשהולכת לישון רעבה (מה שלא קורה כמעט אף פעם) קמה עם בטן צמודה לגב, זה הורס את קצת המטבוליזם לאותו היום?
    וכמה זה ישפיע על הרזיה אם אוכל 2 פרוסות לחם עם אבוקדו בבוקר?

ודבר אחרון, אני נורא אוהבת חריף, סחוג, פלפלים חריפים. זה יכול להשפיע באיזשהו מובן אם אני אוכלת הרבה חריף?

מצטערת על האורך.. ותודה רבה למי שקורא! מוערך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• את מכלול השאלות על רקע המצב המורכב

אהרון רזון
    01/06/2010

מומלץ לשאול במסגרת התייעצות אישית עם איש מקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ עם חלק מהשאלות?

נטע
    02/06/2010

מה עם חלק מהשאלות ששאלתי שלא קשורות לרקע האישי שלי? למשל בקשר להשפעת שינה, מים, אוכל חריף? אז על שום דבר אין מידע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו קטן

נטע
    02/06/2010

אם בעקבות דיאטה לא בריאה קצב המטבוליזם שלי יורד כאשר מפסיקה את הדיאטה, האם הוא יכול לחזור למה שהיה ? תוך כמה זמן בערך ביחס לחזרה להרגלי האכילה הנורמאליים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונה מאדם לאדם

אהרון רזון
    02/06/2010

עם הירידה במשקל גם הקצב המטבולי יורד וזה יותר חמור כאשר מאבדים מסת שריר, דבר רגיל בדיאטה לא מושכלת. ברוב המקרים הקצב חוזר בערך למצבו שלפני ההרזיה אבל רק אם מצב הגוף חוזר לקדמותו כולל בנייה מחדש של מסת השרירים. התהליך איטי וקשה להעריך מראש את משך הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה מקשה על הרזיה

אהרון רזון
    02/06/2010

-שתיית מים בכמות מספקת בריאה וגם עוזרת במידה מסויימת להרזיה.
    -לא בריא לאכול יותר מדי חריף ללא קשר להרזיה.
    -מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות המכילות את כל אבות המזון ו עוד 2-3 ארוחות ביניים. זה יוצא בערך כל 3 שעות.
    -בבוקר 2 פרוסות לחם מלא עם אבוקדו זה בסדר. הוסיפי גם ירקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

נטע
    02/06/2010

אוקיי תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו