טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 23, ואת ההריון התחלתי עם משקל 43 גובה 154 (BMI-18) את ההריון סיימתי עם 11 קילו.
ביום שיצאתי מביה"ח (3 ימי לאחר הלידה), יצאתי עם בטן גדולה בדיוק כמו שהייתה בתקופת ההריון! נשים שהשתחררו יחד איתי אומנם היו עם בטן אך לא גדולה כמו שלי.. בנוסף, הבטן היה מאוד רירית -- רפויה - דלדלה לא יודעת איך לתאר.
ביום ה4 לאחר הלידה החלטתי על דעת עצמי לחבוש את הבטן בעזרת תחבושת אלסטית. חבישה הדוקה, היה קצת קשה לנשום אך התרגלתי.
לאחר יומיים ניכר שיפור משמעותי מאוד, הבטן הצטמצמה ב 50% וכך כל יום הלך השתפר.
אגב, לגבי המשקל - נכון להיות שבועים אחרי, ירדתי 7 קילו, ונותרו לי ר' 3 קילו לחזור למשקל המקורי.
הבטן כמעט חזרה למקום נשאר ממש עוד קצת.. אבל יש בעיה אחרת: הבטן עדיין מאוד רפויה, מדלדלת ולא מוצקת וחטובה כפי שהייתה לפני כן.
כמו כן, מסביב לטבור - צד ימין וצד שמאל "נפוחים" יותר נכון בולטים, עד כי כך שבפרופיל הם מסתירים את הטבור. כמו כן האיזורים הנל סביב הטבור הם האיזורים היחידים המכוסים בהמון המון סימני מתיחה מאוד צפופים וארוכים.
מה עושים עם זה? האם זה עיניין של זמן? האם חגורת בטן טובה תסייע? האם זה עיניין של כושר + תזונה? האם הפתרון היחידי הוא מתיחת בטן? (על אף שיחזיק מעמד עד הלידה הבאה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מזל טוב! מה שאת מספרת נשמע כמו עליה תקינה בהריון וירידה סבירה ביותר. לדעתי זה עניין של זמן וכמובן שבעוד מעט זמן רצוי שתתחילי סדרת אימוני כוח שגם יעזורו לעצב יותר את שרירי הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים