מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט דיאטה אחרי לידה (מה דעתכם?)מעיין14/06/2010
שלום רב,
אני בת 23 ילדתי לפני כ 3 שבועות, ומאז שנולד אני מניקה מלא, ומתכוונת להניק מלא לפחות 3 חודשים.
עלתי בהריון כ- 11 קילו
גובה 1.53 משקל לפני ההריון 42-43
כעת - 3 שבועות אחרי הלידה משקלי בבוקר 45.2 ובערב 46.5
(אגב, לאיזה משקל עלי להתייחס???? לבוקר או לערב?)
כלומר מאז הלידה ( 3 שבועות אחרי) ירדתי כ- 7 קילו שכולם ירדו תוך שבועיים, וכעת שבוע אחרי המשקל נעצר.
נותרו לי עוד 3-4 קילו חזרה למשקל המקורי (42-43).
בניתי לי תפריט יומי שאני מסוגלת לעמוד בו, אשמח לחוות דעת מקצועית האם התפריט הנ"ל יכול לסייע להוריד 3-4 קילו תוך חודש מבלי לפגוע בהנקה.
אציין כי בנוסף לתפריט הנ"ל אני עושה כל יום הליכה במשך שעה הליכה בקצב רגיל עד בינוני.
בעיית הקילוגרמים העודפים ניכרת בעיקר בירכיים, ובבטן כך שהבטן בולטת החוצה. מצב תמונה. אני בעלת מבנה גוף צר.
התפריט שלי:
ארוחת בוקר
- נסקפה נטול, בלי סוכר, עם חלב 1%
צנים מלחם שיפון קל + שכבה דקיקה של ממרח "מרגרינה" אוליביה שום ושמן זית.
הפסקת עשר:
יוגורט ביו 0% עם חתיכות פרי
צהרים:
1 יח טבעול חזה עוף בדבש וסויה = 100 קקל
1 יח טבעול קבב = 44 קקל
2 פרוסות לחם קל שיפון
סלט ירקות המורכב מ 1 עגבניה, 1 מלפיפון, חצי כפית מלח, 2 כפות תירס קל, חופן נבטים.
ארוחת ביניים:
יוגורט ביו 0% שומן עם חתיכות פרי + חופן ברנקפלס שאני מערבבת בתוך היוגורט
חטיף אנרגיה 100 קקל, 0.75 גרם שומן.
ארוחת ערב:
2 פרוסות לחם שיפון קל מרוחות ב"מרגרינה" אוליביה שום ושמן זית שכבה דקה.
סלט ירקות המורכב מ 1 עגבניה, 1 מלפיפון, חצי כפית מלח, 2 כפות תירס קל, חופן נבטים.
לקינוח: יום כן יום לא, שלגון דיאט 40 קקל ליחידה.
* כל היוגורט שאני אוכלת זה ביו 0% שומן בתוספת חתיכות פרי = 60 קקל לגביע.
האם פינקתי את עצמי יותר מידי?
האם התפריט מאוזן ואוכל לרדת איתו כ-3-4 קילו תוך חודש?
אם לא, מה עלי להחליף..
כמו כן אשמח לדעת לאיזה משקל עלי להתייחס לשקילה של הבוקר או של הערב? (קיים פער של קילו וחצי בין הבוקר לערב. בערב אני שוקלת קילו וחצי יותר מהבוקר).
המון תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל חוות דעת על התפריט :)
מעיין14/06/2010כולם קיבלו תשובות.. ומה איתי? נשכחתי? :)
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רעות
ליטל סמואל-לוי15/06/2010ראשית, מזל טוב להולדת הבן /בת!
את עלית מעט מאוד במשקל במהלך ההריון כך שלדעתי לא יהיה לך קשה לחזור למשקלך לפני הלידה. מה שאת צריכה לקחת בחשבון שזה לא עניין של שבוע -שבועיים במיוחד כשאת מניקה! (וטוב שבחרת להניק), את חייבת לתת לגוף קצת יותר זמן להתאושש מהלידה, ולרחם- להתכווץ ולחזור לגודלה. תפריט דל מאוד וירידה מהירה, עשויים לפגוע בתהליך וגם בגופך בזמן ההנקה.
התפריט שהצעת אינו תפריט מספיק מבחינה אנרגטית לאישה מניקה והוא גם דל מאוד בשומן (אל תשכחי שחלב אם הוא יחסית עשיר בשומן). תנסי להגיע לתפריט של 1800 קק"ל. אני ממליצה לך להחליף את כל מוצרי החלב נטולי השומן במוצרי חלב עם 3% שומן לפחות, לאכול לחם שיפון / דגנים מלא (לא קל), גבינות (חסר הרבה סידן בתפריט), ולהוסיף מעט שומן בריא (אבוקדו / טחינה / שמן זית) וחלבון איכותי: ביצה, עוף / בשר / דג.
אם את מתקשה, אני מציעה לך לפנות לייעוץ תזונתי חד פעמי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחם עדיין לא התכווץ?
מעיין15/06/2010שלום,
ראשית תודה על התשובה וחוות הדעת.
האם לדעתך הרחם עדיין לא התכווץ?
את אומרת זאת על סמך התמונה או על סמך הסטטיסטקה שאומרת שהרחם מתכווץ עד 6 שבועות אחרי הלידה.
כמו כן, מתי אדע כי הרחם סיים התכווצותו, האם יש איזו תחושה - מרקם של הבטן שיכול להצביע על עובדה זו?
ולגבי המשקל - לאיזה משקל עלי להתייחס למשקל של הבוקר לפני שאני מתחילה לאכול/לשתות, או למשקל בערב לפני השינה?
תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)