טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, הייתי רוצה לדעת האם ניתן להשמין אם פעם בשבוע חורגים באופן משמעותי מהמאזן הקלורי השבועי. זאת אומרת למשל, 6 ימים בשבוע אני צורכת 1300 קלוריות ביום (בזמן שה-BMR שלי הוא 1350) ויום אחד בשבוע אני מרשה לעצמי לצרוך פי שלוש למשל 4000-6000 קלוריות? האם השמנה נובעת מהמאזן המצטבר או שגם יום אחד בלבד של חריגה יכול לגרום להשמנה אפילו אם בששת ימי שבוע האחרים יש מאזן שלילי של כ-300 קלוריות למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שים לב שה-BMR שלי הוא 1350 ואני צורכת 1300 ביום, לפי מחשבונים שונים על מנת לשמור על משקלי הנוכחי אני צריכה לצרוך כ-1600 קל' אם הפעילות הגופנית היומית שלי מועטה (עבודה משרדית) ו-1800 קל' עם פעילות גופנית יותר מוגברת (העבודה שלי היא באריסטת קפה בארומה, אז אני חושבת שזאת ההגדרה המתאיה לפעילות הגופנית שהעבודה שלי דורשת, לא?). מה שאומר שיש לי גרעון יומי של 500 קל', נכון? אז אם ביום השביעי אצרוך 4300 קל', לא אעלה במשקל, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זה סיפור אחר והחישוב התאורטי שלך נכון. לגבי הרזיה את יכולה לחשב בעצמך ולהתבסס על העובדה שכדי להוריד ק"ג שומן צריך ליצור גרעון של כ-7700 קק"ל. גרעון יומי של 500 הוא גרעון שבועי של 3500,כלומר כמעט חצי ק"ג שומן לשבוע. יש לקחת בחשבון שבחודש הראשון חלק משמעותי מההורדה הוא נוזלי וגם שריר, לכן למעשה הורדת פחות מ2 ק"ג שומן, זאת אומרת שנוצר גרעון קטן מ500 קק"ל ליום. עם זאת לא מומלץ לאכול כל כך הרבה ביום אחד בגלל שעודף הקלוריות הופך לשומן ולהוריד אותו זה קשה יותר מאשר למנוע את הצטברותו.
שזה לא החודש הראשון, זה החודש העשירי! אז זה אומר ש-2 הקילו שהורדתי זה שומן נטו, נכון? ולפי החישובים שעשיתי, ביום "החופשי" שלי אם ארשה לעצמי להתפנק בסך של 3500 קלוריות, 4 ימים = 1300 קל' ויומיים (סופשבוע) = 1050 קל' לא אשמין, נכון?
לא 3500 קל', אפשר אפילו 4300?! כי חישבתי שקילו זה 7000 קל' אבל אתה אומר שזה בעצם 7700 קל'...
אז אתה אומר שזה בסדר לעשות לעצמי CHEAT DAY פעם בשבוע על סך 4000 קל'? אני אחרי דיאטה ארוכה של כמעט שנה, בה השלתי כ-60 קילו ומנעתי מעצמי את כל המאכלים האהובים. אני לא מתכוונת לאכול ביום הזה הרבה, פשוט לאכול מאכלים עתירי קלוריות.. והדבר היחיד שמפחיד אותי זה השמנה.
כי אי אפשר לדעת איך הגוף שלך יגיב אחרי ההרזיה האדירה. את סיימת רק את השלב הראשון, אך השלב השני, זה של השמירה, יימשך כל החיים. אם את לא רוצה להחזיר את כול מה שהורדת, את צריכה לאכול כל יום לפי הצרכים של הגוף שלך בלי ימי זלילה מתוכננים או תנודות גדולות מדי.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים