פייבר 1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פייבר 1
    אני
    18/06/2010

שלום, בזמן האחרון התחלתי לאכול הרבה סיבים תזונתיים. אני אוכלת הרבה ירקות בקליפתם וגם אוכלת הרבה דגנים מסוג פייבר 1. ב100 גרם יש 47 גרם סיבים וביום יוצא שאני אוכלת בסביבות 150 גרם.
    אני בת 15, שוקלת 48 גובה 1.61 ואני אמורה לצרוך 25 גרם סיבים ליום. אין לי שום בעיה רפואית. האם יכול להגרם לי נזק מצריכה מוגברת של סיבים? האם זה מנפח את הבטן?
    תודה מראש! :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פייבר 1

הוספת תגובה

• הי לאני

ד''ר רוני חרמון
    19/06/2010

סיבים בדרך כלל אינם מעוכלים במעי אבל הם חשובים ולכן רצוי לשמור על כמות סבירה במקרה שלך לא רואה בעייה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות?

אני
    19/06/2010

תודה רבה, בזמן האחרון הבטן שלי נפוחה, האם יש קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

ד``ר נסטור ליפובצקי
    19/06/2010

כן. אם את אוכלת כמות גדולה מדי של סיבים, אלולה להתפתח נפיחות. גם כמות גדולה מדי יכולה לפגוע בספיגת ויטמינים ומינרלים. כך מצוין שאת אוכלת סיבים אבל על תגזימי אם מדובר בעניין יום יומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו