טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, רוצה לספר את הסיפור האישי שלי, אולי עוד אנשים יוכלו ללמוד מזה על מה מותר ומה אסור. אני בן 29, בריא בדר"כ. במסגרת תפקידי הצבאי אני נבדק פעם בשנה ביחידה רפואית מיוחדת הכוללת בדיקות רבות: דם, שתן, שמיעה, אקג, א.א.ג, עיניים וכו'... באחת הבדיקות התגלו רמות גבוהות של כולסטרול ותפקודי כבד חריגים. רופאים מיד שייכו זאת לכבד שומני, שכיח מאד באוכלוסיה המערבית ובתזונה שלנו. שלחו אותי לUS בטן שלא הראה דבר...רופאים התחילו להלחץ והמליצו על ביופסיית כבד ע"מ לברר את מקור ההפרעה. ביופסיית כבד היא הליך מדויק אך גם טומן בחובו סיכונים לא מעטים שהמרכזי שבהם הוא דימום פנימי שיכול לגרום אף למוות. החלטתי לדחות את הביופסיה ולבצע שינוי באורחות החיים. עד אותו מקרה לא עשיתי חשבון על מה וכמה אני אוכל... הייתי מתחיל את הבוקר עם 2-3 כוסות קפה (בלי זה היה לי כאב ראש..) במהלך היום שותה קולה ודיאט קולה, אוכל ארוחת צהריים גדולה וכפולה, ובערב עוד ארוחה גדולה. לא עשיתי ספורט ובדרך קבע סבלתי מעייפות רבה, כאבי שרירים, כאבי ראש ועוד.. במסגרת השינוי נגמלתי מקפה (היה שבוע קשה של כאבי ראש וזהו.) הפסקתי עם קולה ודיאט קולה ועברתי למים וסודה (והרבה...), התחלתי להקפיד על תזונה מאוזנת - חסל 2 ארוחות צהריים ו-2 ארוחות ערב. ארוחת צהריים אחת מזינה וארוחת ערב קלה מעתה. התחלתי פעילות גופנית מתונה...פעמיים בשבוע אופניים. לא יותר. התוצאות היו מדהימות. תוך חודש וחצי ירדתי 7 קילו ממשקלי (מ 78 ל 71), אחוזי השומן ירדו מ 25% (רמת שומן גבוהה מאד לגבר צעיר ורזה בגילי..) ל 18%. ההרגשה הכללית השתפרה, העייפות חלפה, והתחושה נהדרת. והכי חשוב- כל הערכים של תפקודי הכבד והכולסטרול התנרמלו לחלוטין. עכשיו רק צריך לדעת לתחזק את זה נכון, לא למנוע לחלוטין חטאים, אחרת מגזימים ולדעת פרופורציה מהי. זהו, שיהיה בהצלחה לכולם:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פריון והפריה חוץ גופית. פרופסור דוד בידר מומחה פריון והפריה חוץ גופית, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחה בכירוגיה כללית, גינקולוגיה ופריון. מאז שסיים את התמחותו התמקד פרופסור בידר בפרי... קרא עוד