BMR

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• BMR
    זוהר
    03/07/2010

יש לי כמה שאלות בנוגע ל-BMR.

1. קודם כל, עד כמה ניתן לסמוך על מחשבוני ה-BMR?
    עד כמה הם מדייקים?
    הרי הגנטיקה משחקת תפקיד גדול בכל מה שקשור לחילוף החומרים, לא? ואת זה המחשבונים לא יכולים לכלול בחישוב ה-BMR.

2. בנוסף, קראתי שאכילת כמות קלוריות מתחת ל-BMR שלך גורמת להאטה של המטבוליזם,
    בעצם שורפים פחות קלוריות ממה שהיינו שורפים אם היינו אוכלים את מספר הקלוריות הבסיסי שהגוף דורש. האם זה נכון?

3. ה-BMR שלי הוא קצת מעל 1300 קלוריות. אם אוכל כל יום 1300 קלוריות, ללא פעילות גופנית כלל, אני עדיין אמורה לרדת במשקל, לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    BMR

הוספת תגובה

• תשובות

אהרון רזון
    03/07/2010

1. תוצאת המחשבון מתבססת על סטטיסטיקה עבור כל האנשים עם אותם הנתונים: גיל, גובה, משקל ומין. כמובן שללא מדידה פיזית, אין אפשרות להתחשב בנתונים גנטיים, לכן החישוב איננו מדוייק.

2. ככול שאוכלים פחות, לאו דווקא מתחת ל-BMR, שורפים פחות קלוריות.

3. כן לפחות תאורטי, בגלל ששריפת קלוריות בפועל הינה גבוהה מ-BMR (יש גם פעילות פיזית שגרתית לא מתוכננת: עמידה, הליכה, אכילה, כתיבה, נהיגה וכו" שמהווה תוספת של כ-20% ל-BMR)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו