שאלה לאהרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאהרון
    (:
    09/07/2010

היי אהרון
    אכלתי היום פילה דג דניס בצהריים
    ראיתי באינטרנט שהערכים שלו ל-100 גרם זה 182 קל' ו17% שומן
    אכלתי שתי יחידות שכל אחת מהן 150 גרם + - זה נשמע הרבה אבל בפועל זה לא נראה הרבה
    בכל מקרה זה אומר שאכלתי 50% שומן בארוחה אחת??? ושמנה שווה ל-500+ קל'?

אשמח שתבהיר לי את העיניין
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאהרון

הוספת תגובה

• נתונים לא מדוייקים

אהרון רזון
    09/07/2010

אכן, באחד מהאתרים מופיע שומן 17%, אבל זה מוגזם ולא מסתדר עם הערך הקלורי של 182 ק"ל.
    אני מעריך שבמציאות זה לא יותר מ12%, כי אחרת לא נשאר כמעט מקום לחלבון (רק השומן = 153 קק"ל, פרוש הדבר הוא שנשארות 29 קק"ל שהן רק 7 גר חלבון, וזה לא הגיוני)
    מכל מקום, דניס נחשב לדג שמן אבל איכותי. לשומרי משקל מומלץ לאכול אותו צלוי על הגריל של התנור או על האש, כאשר רוב השומן ניגר ונשאר בערך 5 גר ל100 גר דג (סביר בהחלט)
    בתור ספורטאית מומלץ לאכול את מנת הדג בתור החלבון העיקרי אחרי האימון, אבל מספיק רק 200 גר נטו (לפני בישול). זה בערך 35 גר חלבון שנחשבת למנה מומלצת בארוחה אחת + פחמימות. הגוף הקטן, (48 ק"ג) שלך לא מטמיע יותר מ30 גר חלבון בבת אחת.
    לסיכום, 200 גר דניס צלוי בלי השומן הניגר מכיל כ-280 קק"ל.
    300 גר = 420 קק"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

(:
    10/07/2010

תודה רבה על התשובה
    יפה שאתה זוכר את הפרטים שלי (:

כל הכבוד ושוב תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו