חלב ובשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלב ובשר
    דניאלה
    21/07/2010

שלום,

יש אנשים הגורסים כי שילוב של חלב ובשר אינו בריא או קשה לעיכול וכדומה.
    בעיני זה לא מסתדר כיוון שמדובר על שני סוגים של חלבונים ונראה שיש אנשים שבוחרים לחשוב כך או מושפעים מהמסורת היהודית.
    האם יש אמת בדבר? האם נכון להפקיד בין חלב ובשר גם מבחינה בריאותית ולא רק דתית?
    האם לא נכון מבחינת תזונה בריאה לאכול נניח טוסט עם פרוסת פסטרמה וגבינה צהובה 9%?

תודה,
    דניאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלב ובשר

הוספת תגובה

• בשר וחלב

דני
    21/07/2010

אני לא מודע לבעיה רפואית. אני קראתי קצת בנושא ואני יודע שחלב באופן כללי זה לא הכי בריא ויכול גם לגרום לאלרגיות. אולי לזה התכוונת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנם חילוקי דעות בסוגיה.

אהרון רזון
    21/07/2010

יש טוענים ששני המזונות משתמשים לצורך עיכול באנזימים שונים ומנוגדים, לכן ישנם גם גוים שלא מערבבים (בטח שלא מסיבות דת).
    אני בטוח לפחות בדבר אחד: חלב ומוצריו הוא המקור העיקרי לסידן זמין, והבשר לברזל.בצורת HEME (ספיגתו טובה מאוד). ידוע שסידן בריכוז גבוה מקשה על ספיגת הברזל בגלל ששתי המתכון מתחרים על אותם הקולטנים. על מנת לשפר את אחוז הספיגה של כל אחד מהרכיבים הנ"ל יש להפריד בין שני המזונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו