טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני כבר 3 חודשים עושה דיאטה, ואני דווקא רואה רואה תוצאות יפות, אבל לאחרונה חלה אצלי תופעה מוזרה: יש לי תאווה ענקית לשוקולד. אני חייב לציין שמעולם לא הייתי כזה אוהד מושבע של שוקולד (דברים כמו מאפים בד"כ "מדליקים" אותי), אבל כיום רק המחשבה על זה הורגת אותי. לפני חודש הייתה לי איזושהי בעיה אישית שבגללה הפסקתי ללכת לחדר כושר והתזונה הדיאטטית קצת נפגעה אבל בשבועיים האחרונים חזרתי לדרך המלך וגם הורדתי עוד 1-2 ק"ג, אבל אתמול אמא שלי רכשה ממרח שוקולד, ומאתמול עד היום אכלתי חצי קופסה, מה שגרם לי אתמול לבלות בחדר כושר כ5 שעות (סקי +ריצה) אז ככה שעוד שרפתי את זה, אבל מצד שני היום כבר לילה ואני לא יכול לצאת לריצה כי אני עובד בבוקר ואני מרגיש ממש רע לגבי זה, כמה זה יפגע לי בדיאטה? האם זה משהו נורמלי התאווה הזאת? איך אני יכול להימנע\למנוע דברים כאלו? אגב, שמתי לב שדווקא אתמול לאחר שאכלתי את כל השוקולד הזה היה לי כוח אין סופי להתאמן בחדר כושר ואילו היום לאחר שעה וחצי על הסקי ושעה על ההליכון לא היה לי כוח לכלום, אז אני לא יודע אפילו אם זה מזיק או מועיל. בקיצור אני צריך עזרה בנושא ואשמח לקבל אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ברור שלאכול חצי מיכל שוקולד למריחה, זה לא המעשה הנכון גם למישהו שלא זקוק לרדת במשקל. על פי מה שאתה מספר יתכן שאתה לא אוכל מספיק פחמימות ולכן אתה נמשך למשהו מתוק שנספג שי מהר, במקרה הזה אתה מתרגם את הצורך הזה בשוקולד. אני מציע לאכול יותר פחמימות, ז.א. לחם, קטניות, דגנים, פרות. גם שעתיים לפני הפעילות אם מדובר באירובית או שעה לפני פעילות כוח וכמובן אחרי הפעילות יחד עם מזון עשיר בחלבון. אני מעריך שזה ישפר את הרגשתך.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים