מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהרון, אני ממש בבעיה, חייבת לרדת במליאן14/11/2007
אני בת 21, 1.60 ושוקלת 82 ק"ג. עד לפני כמעט שנה שקלתי 60 ק"ג. בעבר הייתי 108 והורדתי עד ל 60 ק"ג. הצלחתי לשמור על המשקל הזה 4 שנים, כאשר במהלכן לא נגעתי בלחם. עד שלפני שנה התחלתי לשבת הרבה מול המחשב, וחזרתי לאכול לחם, ועליתיי למשקל הנוכחי. אני מרגישה מאוד רע עם עצמי, מרגישה שאף אחד לא רוצה אותי בגלל זה, ואני נורא זקוקה לכיוון. עכשיו התחלתי שוב דיאטה, שבה אני שותה כוס תה בבוקר בצהריים אוכלת סלט ירקות עם ביצה וטונה, ובערב גם קצת סלט כזה וזהוו שותה תה והרבה מים והתחלתי לעשות הליכות של כמעט שעה ביום
אני נורא רוצה לחזור למשקל שלי ואני חסרת סבלנות כל כך ! אני לא יכולה לחכות תקופה ארוכה כדי להרזות אניי רוצה עכשיו :( מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאן, לא זאת הדרך!
אהרון14/11/2007הוכחת שאת מסוגלת לרזות, אבל כמו 95% מן המרזים לא יכולה לשמור. כאשר את הורדת 48 ק"ג, וזה השג מרשים, היה זה לא רק שומן אלא גם מסת שריר. לעומת זאת העלית בחזרה 22 ק"ג שומן נטו. את צריכה לדעת שבכל הרזיה נוספת ההתקדמות איטית יותר בגלל שהגוף למד להתגונן מול ה"מתקפה". שיטת ה"אקורדאון" היא מתכון בטוח לשיא שומן חדש.
אז מה עושים? זה לא הכל אבוד אבל הפעם את צריכה לרזות בצורה מושכלת. בהרזיה אין פתרונות קסם. אני רואה שבחרת בדיאטת כסאח וזאת טעות חמורה שתפגע בבריאותך ובסוף התהליך המאוזניים יראו מספר יותר גבוה.
בעודף משקל כמו שלך יש גם יתרון אחד והוא זה שהירידה בשלב הראשון תהיה מהירה גם עם דיאטה מתונה. הדבר יעודד אותך להמשיך אבל גם ידרוש סבלנות והרבה משמעת עצמית.
אולי כדאי לך לגשת ליעוץ תזונתי בו ילמדו אותך למשל שלא צריך לוותר לגמרי על הלחם כפי שעשית במשך 4 שנים, אלא לאכול לחם מלא בכמות מוגבלת וגם יסבירו לך למה. אני בטוח שעשית עוד טעויות. עכשיו תכלס:
אני מציע לך בשלב הראשון לשים דגש דווקא על פעילות גופנית אם את רוצה תוצאות מהירות.
כל יום 90 דקות פעילות אירובית בעצימות בינונית ( הליכה נמרצת, שחיה, אופניים, ריקוד אירובי, מדרגה, ריצה עד כמה שאת מסוגלת). בנוסף 3 פעמים בשבוע תרגילי התנגדות בחדר כושר תחת הדרכה מקצועית לשמירת מסת השריר, אחרת ההרזיה "תאוכל" גם שרירים וזה בין היתר יוריד
את קצב חילוף החומרים דבר שיקשה על ההרזיה.
כל זה יחד עם דיאטה מאוזנת של 1400 קלוריות יורידו בממוצע 1 ק"ג בשבוע (יותר בהתחלה ואחר כך תתמתן). לא מומלץ לרדת בקצב מהיר יותר, העיקר להתמיד. גם לא כדאי להשקל יותר מפעם בשבוע בגלל שיהיו גם ימים בלי ירידה ואפילו עם עליה.
קודם תגיעי ל70 ק"ג ואחר כך עוד נדבר.
הרזיה נעימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו.. אהרון, תראה..
ליאן15/11/2007אני הפסקתי את הדיאטת רעב היום בלילה כיוון שהיא גרמה לי לסחרחורות והרגשתי משהו ריק כזה והרגשה ממש רעה מתחת לחזה כי לא אכלתי מ 5 בערב שאכלתי סלט, ועכשיו כבר 3 בבוקר..
אז לקחתי וופל כי זה מתוק להעלות לי ת'סוכר או משהו והכנתי לי תה הרגשתי יותר טוב..
הייתי אצל תזונאית קלינית ומאוד אהבתי אותה, אבל התייאשתי מהר כי זה לוקח זמן וזה מייאש, ירדתי 3 וחצי קילו בשבועיים וזה גרם לי לסגת כי בדיאטה הראשונה שירדתי 48 קילו ירדתי כמעט 6 ק"ג בשבוע !! אז זה גרם לי להתייאש מעט.. אני לא יודעת מה לעשות כדי להתחזק ולא להישבר.. כי התפריט שהיא התאימה לי הוא עד 21:00 והייתי נשארת ערה בדרך כלל עד מאוחר וזה בעיה..
מה אני עושה איך אני ממשיכה מכאן והלאה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאן, תשני את הגישה שלך!
אהרון15/11/2007לא צריך לרזות מהר אלא להתמיד לאורך זמן. את הורדת 6 ק"ג מתוך 48 בשבוע הראשון וזה לא מפתיע אותי. הרוב היו מיים וגם שרירים.. זאת שיטה לא בריאה ובסופו של דבר הכישלון מובטח.
הדיאטנית שלך צדקה. 3.5 ק"ג בשבועים הראשונים זה סביר. אני לא יודע איזו דיאטה נתנה לך אבל מקווה אני שהיא מאוזנת. יש לי הסתייגות אחת: אין חשיבות לשעת הארוחה האחרונה, זה תלוי במחזור היומי שלך. אם את הולכת לישון ב3 בבוקר ברור שתהי רעבה אם אכלת רק ב9 בערב.
חשוב לאכול 4-6 פעמים, מתוך זה 3 ארוחות עיקריות אבל לא עשירות.
אל תשכחי את נושא הפעילות הגופנית, לצורך הרזיה בריאה עם שמירת מסת השרירים.
יש לי הרבה הצעות של דיאטות בזק למי שרוצה לרזות פלאים (או להשלות את עצמו) הנה כמה מהן:
אטקינס, סקרסדייל, דיאטת כרוב, דיאטת ענבים, דיאטת לבן ופרי, דיאטת נוזלים, דיאטת אבוקדו ועד ועוד דיאטות מטורפות שעלולות לסכן את הבריאות ומבטיחות כישלון לאורך זמן. לאומת זאת אתן לך דוגמה של דיאטה הגיונית שמתאימה לעודף המשקל שלך בתוספת פעילות גופנית כמומלץ:
בוקר
-----
פרי
פרוסת לחם קל מלא מרוחה בגבינה 3%
תה\קפה עם סוכרזית
ביניים
------
פרי או לבן 1.5%
צהריים
-------
200 גרם (לפני בישול) בשר רזה (עוף, בקר) \ דג מבושל או צלוי בלי רוטב
40 גרם (לפני בישול) אורז מלא \ תפוח אדמה (150 גרם) אפוי
סלט ירקות גדול עם מיץ לימון ומעט שמן או מעט אבוקדו.
ביניים
------
בננה בינונית או פרוסת לחם קל מלא מרוחה באבוקדו
ערב
----
מרק ירקות בלי שמן או שמנת
ביצה
125 גרם קוטג' 3%
סלט ירקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, אז תגיד לי אם זה בסדר..
ליאן15/11/2007אני הולכת להתחיל לאכול מסודר לפי התזונה שהיא התאימה לי לפי הבדיקות שלי שהיא כך :
בוקר - 2 פריכיות אורז\פרוסת לחם קל עם גבינה לבנה\קוטג' או כל גבינה אחרת עד 5%\טונה
וביצה קשה, שתיה + 2 כפות חלב
צהריים- מה שאמא מבשלת (לא מטוגן, רצוי על האש) - עוף וכדומה), תוספת כוס אורז וסלט גדול
אפשר לאכול ירקות חופשי
ביניים- פרי\מעדן דיאט 0%
ערב- 3 פריכיות אורז\2 פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה\קוטג', ביצה\טונה\פסטרמה
ארוחה אחרונה- 21:00- פרי\מעדן דיאט
לשתות לפחות 10 כוסות מים ביום, חשוב מאוד !
יש להקפיד על הליכה בת חצי שעה כל יום, רצוי לפחות 3 פעמים בשבוע
ולהתחיל בהדרגה מרבע שעה ולאט לאט לעלות לחצי שעה.
זהוו..
היא נתנה לי הערכה שאני ארד תוך חודש 4 ק"ג שזה אומר בתוך 5 חודשים- 20 ק"ג אבל שזה תלוי בקצב ההתקדמות של הגוף שלי, ואם אני אכן אפעל לפי התפריט זה אמור להיות כך.
מה אתה אומר? יש בי רצון נורא גדול וגם מצאתי לי חבר לעבודה שילווה אותי כל יום בהליכה.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאן, זה נראה בסדר
אהרון15/11/2007הלחם והארז צריכים להיות מלאים. בימים עם פרכיות אורז אכלי בצהריים תפוחי אדמה אפוים או ירקות מבושלים במקום אורז (רצוי שיהיה פחות מכוס).
הוסיפי בערב סלט בלי רוטב אבל עם מיץ לימון.
אני בכל זאת ממליץ יותר פעילות אירובית. זה מאוד משמעותי להורדת אחוז השומן ולהרגשה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון, ב=ט=ח שכן !
ליאן16/11/2007אנ לא מתכוונת לעשות חצי שעה הליכה.. אני מתכוונת לעשות שעה הליכה כל יום
וגם להירשם בעוד שבועיים לחדר כושר לעבוד על השרירים של הבטן הרגליים והידיים
זה בסדר נכון?? כמה אני יכולה לעשות ספורט? ותוך כמה זמן אתה משער שאני אגיע למשקל 50?
אבל באמת הערכה מסויימת שאתה חושב אם אני פועלת ע"פ התפריט+הכושר תוך כמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאן, בואי נהרוג פרה, פרה
אהרון16/11/2007בשלב הזה לא מדברים על 50 ק"ג, זה עדיין לא אומר שהמשימה בלתי אפשרית. אם יש רצון, יש דרך. קודם כל אנחנו צריכים להביא אותך לתוך הטווח הנורמלי, כלומר ירידה של 20 ק"ג שהוא דבר מציאותי בהחלט. לא מומלץ לקבוע מראש יעד רחוק מדי, וזה לא רק בהרזיה. אחרי ההצלחה הצפויה (לא מספיק רק מוטיבציה אלא נחוצה המון משמעת עצמית) נשב ונדבר על המשקל האידאלי.
הדיאטה של הדיאטנית שלך וזאת שאני הצעתי מבוססות על אתם העקרונות ודי דומות מבחינה קלורית. דיאטה חייבת להיות לא רק מאוזנת אלא גם מגוונת מסיבות שעליהן נדבר פעם אחרת.
לכן אני מציע ליישם את שתיהן לסירוגין וגם לגוון מיוזמה עצמית אחרי שתהי בטוחה שהבנת את הרעיון. תמיד אני אוכל לתקן אותך אם תרצי בכך.
כפי שגם הסברתי לך, ואני מקווה ששיכנעתי אותך, לא רצוי לרזות יותר מ1 ק"ג בשבוע אבל אם תיישמי את המלצותי במלואן, בהתחלה תרזי יותר. אם לא יהיו תקלות ומשברים יקח לך לכל היותר 20 שבועות.
לגבי פעילות גופנית אני מפנה אותך להנחיות שנתתי לנעמה, בתחתית הדף. ההרשמה לחדר כושר זה רעיון מצויין שיתרום הרבה לא רק להרזיה אלא גם לשמירת ופתוח מסת השרירים וכושר כללי.
אני אשמח להמשיך לייעץ ולהסביר במקרה הצורך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה !
ליאן16/11/2007תודה רבה על הכל !!
אני אפעל לפי העצות שלך ומקווה שהכל ילך בסדר !
אמשיך לעדכן אותך כאן ולהתייעץ איתך, שוב תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד אביה!
אהרון17/11/2007גם אני שוחה בממוצע 5 ק"מ 6 ימים בשבוע. אם תמשיכי כך לצד תזונה נכונה (לא דלת קלוריות) תגיעי תוך זמן סביר למשקל האידאלי שלך 60 ק"ג. את שורפת כל יום בממוצע
1100-1200 קלוריות שווה ערך של 150 גרם שומן גוף. עם תזונה נכונה של 1800 קלוריות תורידי קילו לשבוע.
למרות הפעילות המרשימה שלך, רצוי לשלב גם תרגילי כוח לשמירת מסת השרירים, אני מניח שהמאמן דואג לזה. שחיה הינה בעיקר פעילות אירובית ולמרות שמטפלת יותר טוב בשרירים מכל פעילות אירובית אחרת, נחוצים גם תרגילי התנגדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה היא לאביה
אהרון17/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בדרך הנכונה
ד''ר רוני חרמון15/11/2007עם הרבה סבלנות התמדה ודבקות במטרה את תצליחי כי את מודעת למה שצריך באמת לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)