שני ק"ג עקשנים במיוחד..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני ק"ג עקשנים במיוחד..
    נעמה
    15/11/2007

היי אהרון,
    אני בת 21 ,1.57 ,בעבר (לפני חצי שנה ) שקלתי 58-59 .אני כבר חודש וחצי בחדר כושר התחלתי במשקל של 56-57 והיום אני שוקלת 58.
    תמיד שמרתי על תזונה אבל היות וזה אורח חיים ולא דיאטה אני גם אוכלת מתוקים לצערי על בסיס יומי. מעט אבל על בסיס יומי.
    אני מאוד רוצה לגרום למשקל לזוז שמאל. כלומר לרדת..
    אני לא מרגישה מאוד שמנה ומודעת לכך שהמשקל שעליתי הוא מסת שריר
    ובכל זאת מהסביבה שלי אני תמיד שומעת "כל מה שאת צריכה זה כפיפות בטן"..
    אני בחדר כושר במצב אופטימלי 6 פעמים בשבוע ובשבוע רע לא יורדת מ3 פעמים כאשר כל פעם לפחות שעה וחצי.
    אני אוכלת כמו אנשים רגילים , אוכל רגיל ואפילו שומרת יותר מכל אדם שאני מכירה. איך אני לא יורדת שני קילו איך??
    אודה על דעתך,
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שני ק"ג עקשנים במיוחד..

הוספת תגובה

• נעמה יקירתי,

אהרון
    15/11/2007

קודם כל ברכות על זה שבחרת לעשות את הדבר הנכון (חדר כושר) וממשיכה בדבר נכון לא פחות (תזונה בריאה). לגבי הדבר השני, סלחי לי אם אני "אנזוף" בך: מי שדואג לגיזרה לא צריך לאכול מתוקים על בסיס יומי ולא חו"ח יותר מפעם ביום (מקווה שזה לא קורה). אם בא לך מתוק ואת לא יכולה או לא רוצה לוותר איכלי פרי טרי או אפילו יבש (גם הוא מכיל הרבה קלוריות אבל יש לו ערך תזונתי, סיבים וגם נטול שומן), כמובן שגם במקרה הזה צריך להיות חלק מהקף הקלורי הממוצע היומי.
    הדרך להרזיה, ואין בלתה, היא יצירת מאזן קלורי שלילי. המשקל שלך בטווח הנורמלי (קרוב לגבול העליון) וזה רעיון טוב להוריד כמה ק"ג, אפילו יותר מ2 ובמצב שלך זה אפשרי בהחלט.
    מורידים ק"ג שומן גוף על ידי מאזן שלילי של 7700 קלוריות על ידי הקטנת ההכנסה, הגדלת ההוצאה או הכי מומלץ על ידי שילובן.
    אני אתייחס בשלב זה רק לפ"ג. התרומה העיקרית להורדת אחוז השומן היא הפעילות האירובית. אני ממליץ לך 60 דקות ביום פעילות אירובית בחדר הכושר או בחוץ בעצימות בינונית, דופק 120-130.
    תרגילי כוח מומלץ לעשות 3 פעמים בשבוע (יום כן, יום לא) על כל השרירים (יוצא לך כשעה) או 6 פעמים, יום חצי מן השרירים ולמחרת החלק השני. למשל א: כתף, בטן, יד ב: גב, רגלים, חזה.
    זה מותר ואפילו רצוי לשנות לפעמים את השלוב וסדר התרגול. אם יש לך כאב שריר (התקווצות)
    בגלל הצטברות חומצת חלב, אל תתרגלי את אותו השריר באותו אימון.
    כל תרגיל צריך להיות מורכב מ3 סטים של 8-12 חזרות. העומס צריך להיות 65-75% מן היכולת המירבית. כמובן שבתרגילי הבטן מספר החזרות יהיה גדול יותר, למשל אם את יכולה לבצע 30 חזרות עד אפיסת כוחות, כל סט של כפיפות ישרות ואלקסוניות צריך להיות 20.
    המדד הכי רלוונטי, אפילו יותר ממשקל וBMI הוא אחוז השומן שאצל נשים צעירות צריך להיות
    15-24%, עד 29% זה סביר ומעל זה נחשב השמנה. בחדר הכושר צריך להיות מכשיר מדידת שומן.
    את המדידה תעשי אחרי פעילות והתרוקנות. אין טעם למדוד יותר מפעם בחודש, כי אחרת לא תראי הבדלים משמעותיים.
    אם תבצעי בהתאם להנחיות הנ"ל ולא תאוכלי יותר, בטוח שתרזי יותר מ 2 ק"ג בזמן סביר.
    אשמח לענות לך על שאילות אחרות.
    אימון נעים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו