טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני רוצה להוריד במשקל. יש לי משקל עודף של כ-13 ק"ג. האם כדאי לי לבצע פעילות אירובית כל יום ולא לבצע בכלל אימון כוח או שעדיף לי לעשות יום אירובי ויום אימון כוח?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הדגש צריך להיות על אירובי, לפחות שעה כל יום להורדת אחוז השומן. רצוי להוריד יותר מ13 ק"ג. אימון כוח לא מוריד שומן אבל בולם את איבוד מסת השריר בזמן ההרזיה. מומלץ 3 ימים לא עוקבים בשבוע, תוך עבודה אפקטיבית על כל קבוצות השרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
היי אהרון, המון תודה על התשובה וההתייחסות. מדוע רצוי להוריד יותר מ13 ק"ג? בנוסף, הבנתי שאימון כוח גם שורף קלוריות. עד לפני מס' חודשים הייתי עושה אימון כוח בבית שכולל שכבות שמיכה רגילות, שכיבות שמיכה על כסא, מתח, סקוואט, עוד תרגיל לרגליים וכפיפות בטן. האימון כוח הזה היה על משקל הגוף בלבד, והיה קשה לי והייתי מזיע המון. חשבתי שיהיה לי קשה לעשות כל יום אירובי+שלוש פעמים בשבוע אימון כוח אז חשבתי שאולי יהיה עדיף לי יום אירובי ויום כוח בהסתמך על ההנחה שגם באימון הכוח אני מתאמץ הרבה ושורף הרבה קלוריות. מה דעתך? והאם שריפת הקלוריות באימון הכוח לא תביא לשריפת שומן?
גם אם תוריד 13, תהיה במשקל תקין וכמעט אידאלי אם המבנה שלך רחב. עבור מבנה ביננוני, אידאלי זה 80 או פחות. גם אימון כוח בטח שורף קלוריות, אבל עבור אותו משך אימון שורף פחות מאירובי בעצימות בינונית-גבוהה. אפשר להסתפק רק בשלוש פעמים אירובי, אבל ככול שתעשה יותר, תרזה יותר מהר בלי לתסכל את עצמך בדיאטה דלת קלוריות.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד