טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 16,והשאלה שלי היא ,כאשר אני אוכלת כל מיני דברים אז כמה צריכים להיות הערכים התזונתיים הבאים : קלוריות חלבונים פחממות שומנים כוסלטרול נתרן סיבים תזונתיים ומה יותר ממולץ,שומן רווי או שומן בלתי רווי , ומה צריכים להיות גם הערכים הממולצים של הדבר הממולץ ?[שומן רווי או בלתי רווי]
השאלה שלי מופנת לכך של מה צריכים להיות הערכים לכל ארוחה,כמה אני צריכה לצרוך בערך מכל דבר בכל ארוחה. מודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בהנחה שהמטרה שלך הרזיה (מומלץ להוריד 10 ק"ג) ובהתחשב בפעילות הגופנית, אלה הערכים: קלוריות 1400 קל"ל בערך חלבונים 85 גר פחממות 180 גר שומנים 37 גר (11 גר רווי, 13 חד בלתי רווי, 13 רב בלתי רווי) כולסטרול עד 300 מ"ג נתרן 1500 מ"ג סיבים תזונתיים 30 גר ] *****החלוקה יחסית עשירה בחלבון ומתאימה לשלב ההרזיה.
השאלה שלי מופנת לכך של מה צריכים להיות הערכים לכל ארוחה,כמה אני צריכה לצרוך בערך מכל דבר בכל ארוחה. ******אין המלצה מדוייקת, אבל חלבון לא צריך להיות יותר מ25 גר לארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אבל אלה כמויות נטו של כל אחד מאבות המזון. אם בחרת בדרך "המדעית" תצטרכי לבדוק בטבלאות את ההרכב של כל מאכל, לשקול ולחשב. לפי השאלות שלך לא נראה לי שתוכלי לעשות את זה בעצמך אלא להעזר באיש מקצוע שיבנה לך את התפריט.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד