טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
קראתי בכמה מקומות שאחרי ירידה במשקל וגם במהלכה הגוף תמיד שואף לחזור למשקלו הקודם. למה? ומה אם המשקל הקודם היה השמנת יתר חולנית? בכל זאת הגוף ישאף למשקל הזה?
האם ניתן איכשהו לבטל את השאיפה הזו? או שגורלו של מי שירד במשקל הוא להילחם כנגד רצונו של גופו כל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
התאוריה שעליה את מדברת, נקראת "set point theory" ואומרת שהגוף מתרגל למשקל מסוים ושואף לחזור למשקל הזה. עקרוני יש צדק בדברים כי אם אנחנו גורמים לתאי השומן להחסיר מהשומן שבתוכם, יש סיכוי טוב שלפחות לתקופת מה שאיפתם תהיה להתמלא מחדש. זאת כניראה אחת הסיבות שהרבה אנשים מצליחים לרדת במשקל ללא פעילות גופנית אך מתקשים לשמור על המשקל ללא פעילות גופנית, כך שעקרונית, אם לשנות צורת חיים ולשמור על צורת החיים הזו, זו מלחמה בעיניך, אז כן צריך להלחם תמיד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלעולם לא אוכל לשמור על משקל קבוע (או במצב פלוס-מינוס קילו-שניים) ללא פעילות גופנית ובמצב של אכילה אינטואיטיבית (לא ספירת קלוריות מדוייקת)? זה נורא מייאש, זה מצב של "אין חיים", כל הזמן לתכנן מה לאכול... והעובדה שאני ממש לא אוהבת פעילות גופנית לא עוזרת, זה מתסכל ולא כיף, ממש כמו עונש בישבילי. מה עלי לעשות?
סטטיסטיקה עגומה: 97% מן המרזים חוזרים למשקל הקודם ומעבר לו תוך תקופה של עד 5 שנים אחרי ההרזיה עם אחוז שומן גדול יותר ופחות מסת שרירים. אצל רובם הגדול החזרה מתרחשת תוך השנתיים הראשונות. אני אחדד את התשובה הקודמת. לכל אדם יש מספר תאי שומן קבוע למשך כל החיים הבוגרים. כאשר אנחנו מורידים את אחוז השומן, התאים מתרוקנים מתוכן במידה זו או אחרת אבל מספרם אינו פוחת. התהליך הוא הפוך כאשר משמינים, כלומר התאים מתמלאים, אך מספרם אינו גדל (לבד ממצבי חולי מסויימים). מלבד הסיבה האנטומית-פיזיולוגית קיים גם האספקט הנפשי-רגשי.רוב בעלי הנטיה הגנטית להשמנה אוכלים לא רק כאשר הם רעבים מבחינה פיזיולוגית אלא גם בגלל מצבים נפשיים מסויימים (אצל בעלי נטיה של תת-משקל זה הפוך). חוץ מזה בשבילם האכילה היא בלוי מהנה וממכר (להבדיל מהרזים). התכונות האלה לא משתנות אחרי ההרזיה בגלל שזה חלק מהאישיות שלנו, אפשר להגיד שאפילו מהטמפרמנט. אף דיאטה עוד לא הוכיחה את עצמה לאורך ימים (אחרת הדיאטנים היו נשארים בלי פרנסה) ואף אחד לא יכול לבדוק טבלאות, לשקול את מנות המזון ולחשב קלוריות כל החיים. הסיכוי היחיד לא להכלל בחלק המייאש של הסטטיסטיקה הוא להפוך את הפעילות הגופנית לחלק חובה מסדר היום וכמובן לאכול אוכל בריא. את הדברים האלה אני אומר גם מתוך נסיון אישי. גם אני הייתי שם עד לפני 11 שנים, רק ספורט על בסיס יומי במינון גבוה תוך שינוי סדר העדיפויות עוזר לי לשמור על המשקל אחרי השלת 40 ק"ג.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
שיקום ציפורניים. אבי מטפל בכל סוגי בעיות הציפורניים השונות, מרמת סדקים ושברים וכלה בפטרת הציפורן, וכל זאת מתוך הבנה עמוקה ויסודית של אנטומית הציפורן והעור שמסביבן, הבנת החומרים והתהליכים שנמצאים בשימו... קרא עוד
שיקומי שיניים מורכבים
דר` מאיר ממרייב סיים את לימודי רפואת השיניים בהצטיינות ב1992.
כיום הינו בעל קליניקה פרטית וסמנכ״ל פיתוח של חברת שתלים בינלאומית.
במסגרת עבודתו, מבצע טיפולים אסטטיים ושיקומי ... קרא עוד