ברזל ומולטי ויטמין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל ומולטי ויטמין
    שחר
    17/11/2007

שלום אני בן 25.5 וכחלק מאורח חיים בריא אני נוטל כל יום מולטי ויטמין לתחזוקה כללית.
    ביצעתי לאחרונה בדיקות דם ויצא לי ערך ברזל בגבול העליון= 160.
    המולטי ויטמין שאני לוקח מכיל 18 מ"ג ברזל(180% מהקצובה היומית).
    האם אני יכול להמשיך לקחת אותו ללא חשש מעודף ברזל?
    האם יהיה נכון לקחת 5 ימים בשבוע ושישי שבת לעשות הפסקת נטילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל ומולטי ויטמין

הוספת תגובה

• התוספים אינם סוכריות!

אהרון
    17/11/2007

על אף שניתן לרכוש אותם בלי מרשם, עדיין צריך להתייחס אליהם בזהירות. אם לוקחים אותם בלי צורך ובלי המלצת רופא (לא בין אלה שידם קלה מאוד על התרופות), במקרה הטוב עושים נזק לכיס, ובמקרה הרע גם לבריאות.
    תזונה נכונה מאוזנת ומגוונת מספקת את כל המרכיבים הדרושים לגוף שלנו כולל וויטמינים ומינרלים.
    רק בעיקבות אבחון מקצועי של חוסר קריטי ווידוא שבדרך תזונתית איאפשר לפתור את הבעיה, נגשים לתוסף הדרוש בלבד (לא מולטיווטמין שבדרך כלל יעילותו לא מצדיקה את ההוצאה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים

ד''ר רוני חרמון
    18/11/2007

דעתי היא שאדם בריא אשר אוכל מאוזן ונכון אינו צריך תוספת ויטמינים. עודף הויטמינים בכמות קטנה יוצא בצואה, עודף רב יכול להזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו