התייעצות לגבי שינוי בהרגלי התזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי שינוי בהרגלי התזונה
    פליקי
    17/11/2007

שלום לכולם
    אני בת 23 גובה 162 ומשקל 68 ק"ג. עושה דיאטות כבר 10 שנים עם הצלחות ספורות. לפני כמה שנים עשיתי דיאטה שבה רזיתי מ 68 ל56 אבל העליתי לאחר כמה חודשים ל60 ואז בהדרגה 62, 65 ואפילו הגעתי בשלב מסויים ל72. אני דוקא מצליחה לשמור על המשקל לתקופות ארוכות אבל אז משהו משתבש ואני עולה. בזמן האחרון נהיה לי קשה יותר ויותר לרדת במשקל. אני מנסה לשמור על התזונה ועושה פעילות גופנית באופן קבוע (3-4 פעמים בשבוע חדר כושר שכולל אירובי וכוח).
    הבעיה שלי היא היא מתוקים שאני פשוט לא יכולה לסיים ארוחה בלי משהו מתוק בסופה וזה נהיה כבר קינוחים בוקר צהריים ערב וגם ארוחת 4 מתוקה. אני משתדלת לא לאכול שוקולד ואוכלת ריבות או פירות יבשים אבל מפריע לי שאני לא מצליחה לדכא את הצורך הזה.חשוב לי לציין שאני אוכלת המון ירקות, לחם קל בעיקר וכמעט ולא נוגעת בבשר אדום.
    אני מצליחה לשמור על תזונה מאוזנת פחות או יותר באמצע השבוע אבל בסוף השבוע אני פשוט לא מצליחה לשלוט על עצמי...
    כמו כן, פעם או פעמיים בשבוע אני יוצאת ואז זה לפחות חצי ליטר בירה או קוקטייל וברוב הפעמים רב נישנושים לא בריאים במיוחד כמו צ'יפס או שניצלונים...
    אני לא מסוגלת לשמור על תוכנית קבועה ומסתדרת הרבה יותר טוב עם חוקים כלליים לגבי מה לאכול ומה לא.
    רציתי לשאול אם יש אפשרות לרזות בתנאים כאלה, סוג של משטר אכילה שמשלב מתוקים ואלכוהול או שזה בלתי אפשרי ועל מנת לרזות פעם אחת ולתמיד צריך לקצץ את זה לחלוטין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ועוד משהו...

פליקי
    17/11/2007

אני משתמשת בסוכרזית ולא שותה משקאות ממותקים, שותה ברוב הזמן חלב 1% ומשתמשת בתרסיס שמן לטיגון.
    יכול להיות שהנפילות הקטנות האלה הורסות את כל המאמץ או שאולי יש לי בעיה בבלוטת התריס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון נכון, ביצוע כושל

אהרון
    17/11/2007

במשך 10 שנים את למדת על בשרך הכל על הדיאטות כך שבנושא זה אין לי הרבה מה להוסיף. אני רואה שגם את עקרונות התזונה הנכונה את מכירה. אגב, אינני מסכים עם המיתוס שבשר הבקר (האדום) הוא שורש כל הרע. אם אוכלים רק את החלקים הרזים הוא יותר בריא ובטח יותר מזין מן העוף, בו ריכוז האנטיביוטיקה והחורמונים גדול בהרבה.
    בסיפור שלך יש שלוש נקודות אור. קודם כל עודף המשקל שלך אינו קטסטרופלי. שנית יש לך מודעות מלאה על החולשות שלך והשלכותיהן. שלישית את עושה באופן קבוע פעילות גופנית (בלי זה המצב היה הרבה יותר גרוע). הבעיה העיקרית שלך, חוץ מן ההתמכרות למתוק (דבר מאוד נפוץ וסיבה עיקרית להשמנה) היא כוח רצון חלש והעדר משמעת עצמית. אני מניח שיהיה מי שיפנה אותך לטיפול פסיכולוגי אבל לא זאת מטרת ההתייעצות שלך בפורום.
    את חייבת לדעת שבלי גמילה ממתוקים עם כל ארוחה אין סיכוי. אפילו חצי ליטר בירה פעם או פעמיים בשבוע זה לא נורא, אבל השניצלים והג'נק פוד שמלווים אותה זה יותר גרוע.
    נסי להחליף את המתוקים בפירות טריים בשלב הראשון ובהדרגה צמצמי גם את כמותן. כמובן עדיף לאכול פירות בארוחות הביננים במקום מתוקים (קלוריות ריקות).
    עם תזונה כמו שלך אין מקום "להאשים" את בלוטת התריס. ייתכן שחילוף החומרים שלך איטי מסיבה אחרת, והיא הדיאטות המרובות (תופעת האקורדאון). אם כל דיאטה דלת קלוריות הגוף לומד איך לחסוך אנרגיה דבר שמקשה על ההרזיה.
    לסיכום, לא תוכלי להיות רזה לאורך זמן בלי וויתור או צימצום דראסטי של המתוקים. לגבי אלכוהול, כל עוד מדובר רק על בירה פעם או פעמיים בשבוע, אפשר לחיות עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במשפט האחרון שלך נתת את התשובה

ד''ר רוני חרמון
    18/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו