מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהרון, תייעץ לי בבקשה.ליאן20/11/2007
אם אני לא יכולה להיכנס כרגע לחדר כושר, (רק בעוד שבועיים אוכל) מה הפעילות הגופנית המומלצת שאני צריכה לעשות? אני עושה עם חברה שלי הליכה כל יום שעה. זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאן, מה שאת עושה מספיק בינתיים
אהרון20/11/2007השתדלי ללכת מהר עד כדי הרגשת המאמץ ומדדי מיד פעם את הדופק, צריך להיות +-120 לפחות חלק מן ההליכה. אם אחרי 10-15 דקות של הליכה נמרצת את מרגישה אינוחות הנמיכי את הקצב לכמה דקות ואחר כך הגבירי שוב אבל אל תפסיקי ללכת. אם בכל זאת קשה לך בתנאים האלה שעה, הורידי את זמן הפעילות וכל יום הוסיפי כמה דקות. אם את יכולה, רצוי להגיע בהדרגה ל 90 דקות ביום. הכי אפקטיבי זה לחלק לפעמיים לדוגמה, 45 דקות בבוקר ו45 בערב. החלוקה חשובה כדי להחזיק את חילוף החומרים גבוה ליותר זמן בחישוב יומי.
פעילות בדופק אפקטיבי תורמת הרבה לא רק לשיפור סיבולת לב-ראיה אלא גורמת לשריפה מוגברת של קלוריות גם זמן מסויים אחרי סיומה, אפילו כמה שעות. תוך שעה אחרי הפעילות מומלץ לאכול ארוחה (לא כבדה) , מורכבת מפחמימות וחלבון, כמובן כחלק מן החישוב היומי.
אין שום בעיה לחכות עוד שבועיים לחדר הכושר אבל את יכולה לעשות בבית תרגילים לחיזוק שרירים, למשל כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, סקווטים ועוד. יותר טוב בשלב הזה להשקיע בפעילות האירובית כדי לראות תוצאות מוחשיות, דבר שיעודד אותך להמשיך.
אשמח לשמוע ממך גם בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון, מה זאת אומרת פעילות אירובית?
ליאן20/11/2007אתה מתכוון להליכה שאני עושה?
ויש לי עוד שאלה . אני ארשום לך פה מה אני אוכלת כל יום ותגיד לי אם זה בסדר.
בוקר - פרוסת לחם שחור אחת + גבינה לבנה ולפעמים תוספת מלפפון\גמבה ירוקה+שתיה( תה עם נענע)
צהריים - אורז( לא הרבה) +חזה עוף+סלט כרוב וקצת מלפפון חמוץ
ערב - פרוסת לחם שחור אחת + גבינה לבנה ולפעמים תוספת מלפפון\גמבה ירוקה+ מים
משלבת הרבה שתיה של מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור תפריט
אהרון21/11/2007
בוקר - פרוסת לחם שחור אחת + גבינה לבנה ולפעמים תוספת מלפפון\גמבה ירוקה+שתיה( תה עם נענע)
תיקון: 2 פרוסות לחם קל מלא (השחור אינו מלא אלא עם צבע). יותר ירקות. פלפל אדום עדיף על ירוק.
ביניים: בננה
צהריים - אורז( לא הרבה) +חזה עוף+סלט כרוב וקצת מלפפון חמוץ
תיקון: אורז מלא חזה עןף בלי עור על טפלון . סלט כרוב עם גזר מגורד +מיץ לימון בשפע.
ביניים: אשכולית
ערב - פרוסת לחם שחור אחת + גבינה לבנה ולפעמים תוספת מלפפון\גמבה ירוקה+ מים
תיקון: 2 פרוסות לחם קל מלא. תמיד סלט גדול עם מעט אבוקדו + לימון
ככל שתואכלי יותר אוכל בעל צפיפות קלורית נמוכה (ירקות חיים ופירות) אפשר להקטין את כמות המיים. גם יותר מדי מיים לא מומלצים בגלל ששוטפים את המינרלים. בכל מקרה כמות המיים נקבעת
לפי צבע השתן שצריך להיות בהיר ובלי ריח.
הליכה נמרצת היא פעילות אירובית יעילה לשריפת שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, מה שזה אומר בעצם..
ליאן21/11/2007שאני אצטרך לאכול יותר סלטים חיים (ירקות וכד'), ובין לבין לשלב גם פירות, ולעשות הליכה כל יום
45 דק' בבוקר
45 דק' בערב
ואם אני פועלת ע"פ כך, כמה אני אמורה לרדת בחודש? וכמה זמן אתה מעריך שייקח לי לרדת לפחות את העשרים ק"ג הראשונים? (המשקל הנוכחי הוא 78)
זה מאוד מאוד חשוב לי לתהליך, זה ממריץ, ולפעמים כשאני רעבה אני חושבת על זה שאני אוכל לשים שוב את הג'ינסים שאהבתי, ובגד ים כמו שצריך. אני כל כך רוצה את זה. אני רק צריכה מדי פעם מילות חיזוק ואני מאמינה שלא אשבר, יש לי מטרה ואני רוצה להגיע אליה.
אשמח אם תענה על שאלותיי, באמת תודה על כל העזרה, כן יירבו כמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם נחישות כזאת את חייבת להצליח
אהרון21/11/2007אבל כפי שכבר כתבתי אין קיצורי דרך. את אמורה לרזות 1 ק"ג בשבוע, בהתחלה יותר בתנאי שלא תעשי לעצמך הנחות בפעילות הגופנית כפי שהמלצתי. אני כבר מזהיר אותך שייתכנו מעידות בדיאטה אבל אסור להשבר. לחשוב שמחר יהיה יום חדש ולהמשיך כאילו כלום לא קרה, כמובן שרצוי שזה לא יקרה. תמיד כשאת מוכרחה לקחת משהו בפה, אכלי כמה עלי חסה או מלפפון (אני אוהנ אותו חתוך לאורך) וכמובן המשיכי לחשוב על הג'ינס ובגד הים.
אני לא מכיר את המטבוליזם שלך אבל יכול להיות שתופתעי לטובה ותרזי קצת יותר מהר אבל אל תבני על זה ובעיקר אל תרעיבי את עצמך בגלל שזה יעלה לך ביוקר. אני מזכיר לך לא להשקל כל יום
כדי למנוע הכזבות. יהיו ימים שלמרות הדיאטה ופ"ג תעלי קצת במשקל אבל זה לא שומן. יכול להיות שאפילו בתום שבוע לא תראי הבדל אבל כל עוד תמשיכי במשטר אין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, אז..
ליאן21/11/2007אני אשתדל כל הזמן לחשוב על הדברים שיהיו אחרי, ואני מאמינה שזה ייתן לי כוח.
זה אומר שעוד 5 חודשים אני אמורה להיות 20 ק"ג פחות?
ואפילו בפחות מ 5 חודשים? מבחינת משטר, אני פשוט אכניס לעצמי לראש שזה מה שיש
ואין אוכל אחר לאכול. רק תגיד לי אם רוב הסיכויים שעוד 5 חודשים אני אהיה לפחות 20 ק"ג פחות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בידיים שלך
אהרון21/11/2007אבל יותר מדוייק, תלוי בפה וברגליים שלך!
If there is a will there is a way* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. אני אעדכן אותך מדי פעם
ליאן22/11/2007אם חס וחלילה יהיו שבירות או כאלה, אני אעדכן אותך כל שבוע לגבי כמה ירדתי במשקל..
תודה רבה רבה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)