טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי אני נמצאת ב-BMI על הסף קצת מעל הקו. אני בת 22 שוקלת 47.5 גובה 1.59 מתאמנת בין 5-6 פעמים בשבוע,אימונים בעצימות. אוהבת מאוד להתאמן וספורט בכלל זה הכיף שלי בחיים,אני משתדלת בתקופה הזאת לעשות יותר אימוני כוח ופחות אירובי בכדי לשרוף פחות קלוריות,אני אוכלת תזונה נכונה ובריאה 3 ארוחות מסודרות ביום + ארוחות ביניים של פרי או חטיף אנרגיה או עוגית גרנולה וכאלה. כרגע אני רצה פעם בשבוע 25-30 דק',לאחר הריצה יש לי ייסורי מצפון על זה שרצתי כי אני שורפת קלוריות בריצה כזאת ופוחדת להיות בגירעון קלורי נוסף. רציתי לשאול מה מומלץ בשבילי לאחר ריצה כזאת לאכול? גם כדי לא להרגיש מצפון וגם כדי באמת להשלים את הקל' שנשרפו. אשמח לתשובה,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פעם בשבוע חצי שעה ריצה אינו הרבה. אגב, לשמירת הכושר האירובי דרושים שני אמונים בשבוע. משקלך עדיין בסדר (אם המבנה צר) על אף שירד חצי קילו, אבל גם נמכת בס"מ אחד (איך אפשר בגיל שלך???). מה שקובע הוא אחוז השומן שצריך להיות מעל 15, ואני יוצא מתוך ההנחה שאימוני הכוח שלך אפקטיביים ומשפיעים חיובית על מסת השרירים. אני אחזור על מה שאמרתי לך גם בעבר: "לפי הספר", מייד אחרי האימון פחמימה עם אינדקס גליקמי גבוה (למשל תמרים, אבטיח, תפו"א אפוי, קורנפלקס, בגט צרפתי) ותוך שעה - שעה וחצי ארוחה מורכבת מפחמימות מורכבות ( לחם מלא, אורז מלא, פסטה מלאה, שיבולת שועל) וחלבון (בשר רזה, דג, גבינה עד 5%, ביצה) בלווי סלט ירקות עם שמן זית או אבוקדו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בכל אופן בקשר לאחוזי שומן אני פחות מ-15 משהו כמו 12,לא בדקתי האמת הרבה זמן אני צריכה לבדוק שוב אבל זה בעיקרון ההמוצע. בכל אופן אחרי ריצה כדי לעלות את מה ששרפתי לא כדאי לאכול משהו יותר משמעותי מאשר קורנפלקס וכאלה?
את הפחמימה בעלת האינדקס הגליקמי הגבוה אוכלים תוך כמה דקות מתום האימון לצורך עצירת התהליף הקטבולי והשלמה מהירה של חלק מהגליקוגן שנשרף . זה לא במקום הארוחה המורכבת מפחמימות וחלבון שאוכלים תוך שעה האמורה לספק אנרגיה בכמות משמעותית ולבנות את השריר! 12% שומן זה מעט מדי, ובין היתר עלול לפגוע בפוריות.
כן,אני יודעת שככה זה עובד בקשר לזמנים ולאוכל עצמו פשוט שאלתי הייתה אם לא עדיף לאכול משהו יותר משמעותי בכל יותר קלוריות מאשר פרי או קורפלקס או שאר הדברים שציינת בעליי הערך הגליקימי הגבוה.
בקשר לאחוזי שומן,אכן זה פוגע. מנסה לעלות אותם. לא מצליחה
מי שמטרתו אינה הרזיה לא צריך "לקמץ", אלא יאוכל כמות משמעותית מהמאכל בעל אינדקס גליקמי גבוה. בכל זאת לא צריך להגזים, כדי שיהיה מספיק מקום גם לארוחה המשולבת שמספקת חלבון נחוץ לבניית השריר. אם מדלגים על השלב הראשון, הפסקת התהליך הקטבולי (פירוק) תדחה, מאחר שהחלבון מוריד את האינדקס הגליקמי.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחית ברוזציאה
איבחון וטיפול קליני של העור.
בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש. ... קרא עוד