פעילות גופנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית
    אני
    27/09/2010

שלום, אני בת 15.5, הגובה שלי הוא 1.6 והמשקל שלי הוא 49.5-50. לאחרונה התחלתי לשחות כל יום 40 דקות שחיית חזה בקצב לא גבוה. בנוסף אני עושה כמעט כל יום תרגילי רגליים, בערך 80 כפיפות בטן ו30 שכיבות שמיכה.
    רציתי לדעת האם זה טוב כי בסך הכל חוץ ממה שכתבתי אני לא ממש פעילה..
    כמה קלוריות אני שורפת בשחייה וכמה קלוריות מומלץ לי לאכול ביום בערך?
    ועוד שאלה קטנה אם אפשר - אני אוכלת כל יום לא יותר מ20 גרם שומן סך הכל. האם זה בסדר?
    תודה רבה, אני מקווה שתענו לי על השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית

הוספת תגובה

• את עושה את הדברים הנכונים

אהרון רזון
    28/09/2010

ובטח נראית טוב.
    שחיה היא הפעילות האירובית העדיפה מכולן. אני עושה את זה במשך 1.5 -2 שעות, 6 ימים בשבוע.
    מומלץ לגוון עם חתירה וגב. זה פחות מונוטוני (משעמם) ומפעיל יותר קבוצות שרירים. אם תוכלי להוסיף הליכה נמרצת עם קטעי ריצה 2 -3 פעמים בשבוע, יהיה מצויין.
    הפעילות האנאירובית ראויה גם וכן ותורמת לחיטוב ועצוב הגוף בהנחה שאת עושה את זה נכון.
    בשחיה את שורפת כ- 240 קק"ל. מומלץ לאכול 1900- 1800 קק"ל ליום. עם זאת אינני מעודד ספירת קלוריות אלא תזונה מאוזנת ובריאה מלווה בשקילה כל כמה שבועות . צמצמי עד כמה שאפשר בדברי מתיקה ומאפה, חטיפים, משקאות קלים (כולל דאייט), המנעי מאוכל מטוגן או שמן, חמאה ומרגרינה. כמה שפחות מאכלים מעובדים (טבעול, דגני בוקר מתועשים, סלטים ורטבים מוכנים וכו")
    יש לאכול שפע של ירקות בעיקר טריים, כמה פירות ביום, דג טרי איכותי, גבינות עד 5%, לחם, פסטה ואורז מלאים אבל בהגבלה, עוף ובקר טריים בלבד ללא שומן., ביצה (כמעט) כל יום.
    לגבי השומן, קשה להעריך את הכמות בגלל שבכל המאכלים מן החי, ולא רק, יש שומן. העיקר לצמצם עד כמה שאפשר אכילת השומן שמקורו מן החי חוץ משומן דגים שהוא בריא. כעיקרון השומן צריך להוות 20-30% מסה"כ התזונה היומית (מבחינה קלורית). יש להוסיף לסלט (מומלץ לפחות פעמיים ביום) 2 כפיות שמן זית ,או טחינה, או 30-40 גר אבוקדו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אני
    28/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה רזה!

נטע
    29/09/2010

אני לא מבנה למה ילדה בגיל 15 וחצי שנמצאת בעיצומה של הגדילה וההתפתחות צריכה לעשות דיאטה כזאת אינטנסיבית. למה אתה ממליץ לה לשחות 6 פעמים בשבוע ועוד לבצע הליכה עם ריצה נמרצת בין לבין?
    הלדה במשקל תקין היא 1.60 ושוקלת פחות מ50 קילו...
    זה ייגמר בהפרעות גדילה או הפרעות אכילה, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לנטע ...

חסויה
    30/09/2010

אף אחד לא יכול להכחיש את עזרתו של אהרון בשביל כל אחד ממנו.....
    אם שמת לב טוב לגוף ההודעה , את תראי שאהרון רזון לא המליץ לנערה על דיאטה והכריח אותה לרדת במשקל , אלא עודד אותה לתזונה נכונה , סה"כ אמר לה להימנע מחטיפים ומזון לא בריא , ובכך היא תשמור על בריאותה ותגדל איך שאת מצפה ופילו יותר .....
    דווקא בשחיה ובריצה הנערה מחזקת את השרירים שלה , וגופה נעשה יותר ויותר בריא , הרי כבר ידוע לך על שיבותה של פעילות גופנית כשאת בגיל כ"כ צעיר ....
    כל מה שיש לנו זה להביע תודה בפני כל המומחים פה... הם לא סתם פה!!!!!
    אהרון רזון : תמשיך כך כולנו פה אוהבים אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, יקירתי

אהרון רזון
    30/09/2010

כמעט התחלתי לענות לבחורה טעונת שיפור בהבנת הנקרא ואז קראתי את התגובה שלך. אחרי דברי הטעם המראים הבנה שלא היתה מביישת אף מומחה (אולי את כן כזאת?) בענייני גוף, תזונה, פ"ג ותרומתה להתפתחות בריאה בעיקר בגיל ההתבגרות, פשוט אין לי מה להוסיף.
    יישר כוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו