שלום, יש לי כמה שאלות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, יש לי כמה שאלות.
    אני
    28/09/2010

שלום ,העלתי 20 קילו בשנתיים האחרונות , בריאותי תקינה .
    לפני כחודש שקלתי 71.9 , הגובה שלי הוא 1.63 (יש לציין שהמבנה שלי הוא צר )
    והחלטתי שאני לא יכולה לסבול את המצב הזה ופצחתי בדיאטה.
    כיום אני שוקלת 67.1
    האם קצב הירידה במשקל שלי הוא מהר מדי? אני לא עושה שום פעילות ספורטיבית.
    שאלה נוספת - כשהלכתי לדיאטנית היא המליצה לי להתרחק ממוצרי חלב,
    הבעיה היחידה היא שזה למעשה הדבר היחיד שאני אוהבת לאכול.
    הייתי אוכלת שני מעדנים ביום של 3% שומן ו-195 קלוריות ואם אמי לא הייתה עוצרת בעדי הייתי מסיימת גם רביעייה ביום שותה שתי כוסות חלב (לא הייתה לי בעיה אפילו לסיים ליטר חלב).
    אני מודעת לזה שחלב משמין ולכן הורדתי את הכמות לכוס אחת ביום (כוס רגילה, במידה של כוס וחצי חלב בכוס חד פעמית) .
    האם יש דיאטה שמבוססת על מוצרי חלב שזו דיאטה שאוכל להתמיד בה לאורך זמן מאחר שאני אוהבת לצרוך את המוצרים האלה.
    אשמח לתשובה מכם , בכבוד - נירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום, יש לי כמה שאלות.

הוספת תגובה

• גיל? את צמחונית? מגבלות גופניות?

אהרון רזון
    28/09/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי,

אני
    29/09/2010

אני לא צמחונית אבל גם לא אוהבת בשר ואין לי שום בעיה להימנע ממנו, רק בגלל מחסור בברזל שמצטבר אני אוכלת בשר , אני בת 19 וחצי, אין לי מגבלות רפואיות כלשהן .
    אני גם לא אוהבת לחם וזו הסיבה בעצם ששום דבר לא משביע אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

אהרון רזון
    29/09/2010

1. יחסית לנתונים שלך, קצב ההרזיה סביר. ייתכן שיירד בהמשך.

2. ללא פעילות ספורטיבית כחלק מרכזי מאורח החיים, לא תוכלי לשמור על המשקל אם וכאשר תשיגי את יעדך. הדרך למשקל הקודם ( עם ריבית) תהיה קצרה.

3. נפלת על דיאטנית נטורופתית עם התנגדות פאנטית למוצרי חלב. אם לא אובחנת עם רגישות ניכרת ללקטוז, אל תוותרי על הערכים התזונתיים החשובים של מוצרי החלב (דלי שומן), אבל גם אל תגזימי.

4. וותרי על המעדנים לטובת יוגורט טבעי. אם חשוב לך הטעם המתוק הוסיפי חתיכות פרי בתוכו.

5. חלב 1% בלבד. אל תשתי בתור משקה כי לא משביע, אלא בתור דייסה עם דגנים טבעים (לא דגני בוקר מתועשים) כגון שיבולת שועל. זה יכול להוות ארוחת בוקר עם ירקות כמנה ראשונה.

6. היות ואת לא צמחונית ( עם כל החסרונות) ,לא מומלץ לאכול רק מוצרי חלב. זה יכול ליצור חוסרים מסויימים, למשל בברזל (הסידן שבחלב מפחית את ספיגתו). אכילת בשר רזה ודג טרי איכותי
    לפחות 4 פעמים בשבוע תוסיף לבריאות ולהרזיה

7. את לא חייבת לאכול לחם אם לא אוהבת, דווקא זה יעזור להרזיה, אבל אכלי הרבה ירקות ודייסת שיבולת שועל (לא יותר מדי) כפי שציינתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אני
    29/09/2010

תודה רבה !
    2 ביצים ביום זה מוגזם?
    אמא שלי עושה לי בבוקר משקה עם חלב , ביצה ודבש שדיי משביע אותי עד לשעת ארוחת הבוקר, בארוחת הבוקר אני אוכלת גם ביצה קשה, האם זה מעכב הרזייה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

אהרון רזון
    29/09/2010

מומלצת ביצה אחת ליום. אפשר להוסיף עוד חלבון או יותר (הלבן של הביצה). הוסיפי ירק לארוחת הבוקר במקום ביצה נוספת.ׂׂ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו