כבר מתוסכלת ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבר מתוסכלת ..
    אחת
    22/11/2007

אממממ... אני לא יודעת מאיפה להתחיל
    אבל אני השמנתי נורא מאז החורף שעבר .

השמנתי נוראאאאא נוראאא בוא נומר שהג'ינסים שלי משנה שעברה כבר לא עולים עליי וטרניגים צמודים פחדד עליי

אני ממש נכנסת לדיכאון נוראי , מפחיד אותי כבר להסתכל על המראה , אני מגעילה את עצמיי
    אני מוצאת את עצמי בוכה בערך פעמיים ביום, אני אומרת לעצמי אשמות עצמיים ,

אני כבר לא יודעת מה לעשות :'(
    פליזז תעזרו ליי אני כבר מתוסכלת מיואשת.
    (ופליזז אל תדברו אל פסיכולוג כי זה לא יעזור)

אם אתם צריכים פרטים עלי אין לי בעייה או תפריט יומי אל תאססו
    אבל פליזז תתנו לי תשובה כי אני כבר פוחדת להיכנס למצב של בולמיה או אנורכסיה כי אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים חושבת על זה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבר מתוסכלת ..

הוספת תגובה

• גיל, משקל, גובה, תפריט, פ"ג ?

אהרון
    22/11/2007

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

אחת
    22/11/2007

היי זאת שוב אני .

הגיל :15
    משקל:72 , עד לפני שנה שקלתי 63
    גובה: 1.56

עכשיו התפריט הוא:

בוקר:לא אוכלת ואם כן זה מסטיק לבית הספר

צהריים : שניצל וסופגת ממנו את שמן , אורז או פתיתים או קוסקוס בערך כוס וחצי(כוס פלסטיק חד-פעמי) וליד זה תמיד סלט ירקות.

בנייהם :קלמנטינה

בחמש :שותה כוס חלב

וערב יותר נכון לילה (בערך ב-11 או 10 בלילה): זה שטוית זה לחם עם גבינה צהובה וירקות / דגנים של התירס / טוסט /לחמיניה עם גבינה/מרק בחורף

עכשיו פעילות ספורט : אני הולכת כמעט כל יום סתם ככה בערך בין 15-35 דקות
    בשש: אני עושה 3 פעמים בשבוע במשך 60 דקות במכשיר כושר שדומה להליכון
    (הזה שמזיזים גם הידיים)
    ו- 100 כפיפות בטן כל יום ומתיחות

ובשש:אני מכריכה את עצמי לשתות 1.5 בכוח חוץ ממה שאני שותה כל היום.

מקווה שזה בסדר אם צריך עוד משו אל תאססו . כי אני רוצה באמת להראות ולהרגיש נוח עם עצמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי בשורות: אחת רעה, אחת טובה.

אהרון
    22/11/2007

הרעה: הרגלי האכילה והתפריט שלך גרועים.
    הטובה: עם השינוים המתבקשים, התמדה, סבלנות ומשמעת עצמית, תחזרי למשקל נורמלי.
    ההתמדה והמשמעת תלויות רק בך, אני אשתדל ליעץ לך איך מתקנים את היתר.

בוקר:לא אוכלת ואם כן זה מסטיק לבית הספר
    תיקון: את חייבת לאכול ארוחת בוקר:
    אשכולית או תפוח גדול או אגס ואפרסמון

חייבת ארוחת ביניים:
    כריך מלחם קל מלא עם גבינה 3%

צהריים : שניצל וסופגת ממנו את שמן , אורז או פתיתים או קוסקוס בערך כוס וחצי(כוס פלסטיק חד-פעמי) וליד זה תמיד סלט ירקות.
    תיקון: אפילו שניצל ספוג אסור בדיאטה. במקוםו חזה\פולקה עוף מבושל או צלוי אחרי סילוק העור\דג בלי רוטב.
    האורז מלא ורק חצי כמות. הסלט בלי רוטב, רק עם מיץ לימון.

בנייהם :קלמנטינה

בחמש :שותה כוס חלב
    תיקון: חלב 1% אבל עדיף גביע לבן 1.5%

וערב יותר נכון לילה (בערך ב-11 או 10 בלילה): זה שטוית זה לחם עם גבינה צהובה וירקות / דגנים של התירס / טוסט /לחמיניה עם גבינה/מרק בחורף
    תיקון: פרוסת לחם קל מלא מרוח קוטג' 3% או טונה במיים\ קלח תירס חלבי מבושל \ מרק ירקות טבעי שכולל גם מעט שעועית או עדשים בלי שמן או שומן אחר
    סלט כמו בצהריים.

עכשיו פעילות ספורט : אני הולכת כמעט כל יום סתם ככה בערך בין 15-35 דקות
    בשש: אני עושה 3 פעמים בשבוע במשך 60 דקות במכשיר כושר שדומה להליכון
    (הזה שמזיזים גם הידיים)
    ו- 100 כפיפות בטן כל יום ומתיחות
    תיקון: לא סתם ככה אלא הליכה נמרצת במשך שעה. גם במכשיר הכושר צריך להעלות בהדרגה את העצימות. כפיפות בטן אם עושים נכון, זה תרגיל חשוב אבל צריך להוסיף לם תרגילים ליתר חלקי הגוף: ידיים, רגליים, כתפיים,גב,חזה בעומס אפקטיבי פעם ביומיים.

אם תקפידי על הדיאטה (שימי לב לכמויות!) ותבצעי את הפעילות כמומלץ אין מצב שלא תרזי.
    דרך אגב, פעילות גופנית נכונה משפרת לא רק את הכושר אלא גם את מצב הרוח.
    מתוסכלת את כבר לא תהי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתוסכלת

אחת
    22/11/2007

א. אין לך מושג איך עשית לי את היום!!!! אני חייבת לך אלפיי תודות

ב. יש לי כמה שאלות

הבארוחת 10 וערב זה חייב להיות גבינה של 3% ואם זה 5%
    בצהריים אני יכולה להאכול שניצל ?? כי אני בקושי אוכלת בשר , חזה עוף אני גם לא ממש אוהבת וגם בדגים חוץ מטונה,

החלב בחמש הוא חייב להיות 1% ולא 3% ומה הבדל כנ"ל גם בגבינה.

והאם 1.5 זה מספיק ביום לשתות ,
    את הכפיפות אני עושה כך: את הרגלים אני שמה תחת למיטה מתקפלת או ספה מצמידה רגלים שמה ידים באויר מתחת לעורף כיאלו אני לא מעלה את עצמי עם הידיים האם אני עושה זאת בסדר ??
    והאם זה מספיק בשבילי הספורט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת

אחת
    22/11/2007

ובערב חביתה עם ירקות וגבינת 5% זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת

אחת
    22/11/2007

רק שתדע אני כתבתי את כל מה שכתבת לדף ואני שה את זה מול העניים שלי על הארון ,
    כדי אני תמיד יהיה בשליטה ושיהיה לי תקווה לאן להיגע לתוצעעה!! אז תודה לך אני ימשיך להיות איתך בקשר אם זה בסדר מצדך ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההתחלה טובה, מקווה שגם ההמשך

אהרון
    23/11/2007

ב. יש לי כמה שאלות

הבארוחת 10 וערב זה חייב להיות גבינה של 3% ואם זה 5%

כבר דיברנו על משמעת עצמית, וזאת דוגמה טובה. כל אחד אוהב יותר גבינה שמנה מאשר רזה
    אבל צריך לחסוך בקלוריות. במשך הזמן תתרגלי וכבר לא תרגישי הבדל.

בצהריים אני יכולה להאכול שניצל ?? כי אני בקושי אוכלת בשר , חזה עוף אני גם לא ממש אוהבת וגם בדגים חוץ מטונה,

שניצל זה דבר רע. מכיל הרבה קלוריות, פי שניים או יותר, מאותה כמות של בשר בלי ציפוי וטיגון (גם אחרי ספיגת השמן). אם הוא קנוי מוכן (כלומר מתועש) זה רע כפליים. את לא חייבת חזה, שוק בלי עור זה בסדר וגם טונה זה טוב. תנסי סטייק בקר רזה לגמרי על טפלון.

החלב בחמש הוא חייב להיות 1% ולא 3% ומה הבדל כנ"ל גם בגבינה.

חלב 3% מכיל 40% יותר קלוריות מחלב רזה ואינו יותר מזין. התשובה ברורה.

והאם 1.5 זה מספיק ביום לשתות ,

ככל שתוכלי יותר מזון עתיר מים (ירקות, פירות, מרק ירקות) הצורך בשתית מיים יורד.

את הכפיפות אני עושה כך: את הרגלים אני שמה תחת למיטה מתקפלת או ספה מצמידה רגלים שמה ידים באויר מתחת לעורף כיאלו אני לא מעלה את עצמי עם הידיים האם אני עושה זאת בסדר ??
    והאם זה מספיק בשבילי הספורט?

את צריכה להתרומם 30 מעלות מהריצפה. חלק מן הכפיפות צריכות להיות באלכסון.

ובערב חביתה עם ירקות וגבינת 5% זה בסדר?

חביתה מביצה שלמה + חלבון ביצה אחת על טפלון בלי שמן. במקום גבינה רכה תנסי לערבב בתוך הביצה קצת גבינה בולגרית 5% ותגידי לי אם זה היה טעים. זה הולך טוב מאד עם סלט ירקות (בלי קמצנות).

רק שתדע אני כתבתי את כל מה שכתבת לדף ואני שה את זה מול העניים שלי על הארון ,
    כדי אני תמיד יהיה בשליטה ושיהיה לי תקווה לאן להיגע לתוצעעה!! אז תודה לך אני ימשיך להיות איתך בקשר אם זה בסדר מצדך ..

שימי על המקרר תמונה שלך עכשיו על יד תמונה בשיא הרזון.
    אני משתדל להיות בפורום לפחות פעם ביום, את מוזמנת לשאול. אני עונה קודם על השאילות המופנות אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

אחת
    24/11/2007

לפעמיים אני מתיאשת והולכת למתוקים מה עליי לעשות??

אם אני הולכת לישון ממש מוקדם נגיד בשש ועד הבוקר זה פוגע בי אם אני לא אוכל את אוכל של אותו שעה או יותר מאחר?כיאלו אם אני מדלגת.

כשאני במחזור אז יש לי כאביים עזים וזה מונע ממני לעשות כושר מה עליי לעשות?
    יש תרגילים לשיכוך כאבים ? ואם שאני במחזור בולעת כדורים נגד כאבים זה פוגע בדיאטה?

אתה מכיר את המכשיר הכושר שמזיזים איתו את הידיים שדומה להליכון?

והאחרון אם אני מתמידה על כל זה כמה אני בערך מורידה בשבוע? או בחודש? (או כמה זמן יקח לי להגיע למשקל של 53 פחות 18 ק"ג)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילת הקסם: משמעת עצמית

אהרון
    24/11/2007

לפעמיים אני מתיאשת והולכת למתוקים מה עליי לעשות??
    תשיבה: פירות יבשים, אבל כמה שפחות. זה הרע במיועטו. יותר טוב לנסות פירות טריים מתוקים כגון
    אגס בשל, תפוח מתוק, אפרסמון, מנגו. אבל הכי טוב , להסתכל בתמונה שלך בשיא הרזון . אם תרצי עוד תגיעי לזה. אם יש רצון יש דרך. זכרי תמיד שאין ארוחות חינם וזה תרתי משמע.

אם אני הולכת לישון ממש מוקדם נגיד בשש ועד הבוקר זה פוגע בי אם אני לא אוכל את אוכל של אותו שעה או יותר מאחר?כיאלו אם אני מדלגת.
    תשובה: לא פוגע, אבל המנעי מללכת לישון רעבה. (גם לא שבעה מדי!)

כשאני במחזור אז יש לי כאביים עזים וזה מונע ממני לעשות כושר מה עליי לעשות?
    יש תרגילים לשיכוך כאבים ? ואם שאני במחזור בולעת כדורים נגד כאבים זה פוגע בדיאטה?
    תשובה: כעיקרון לא עושים פעילות גופנית נמרצת בזמן כאבים. מותר הליכה מתונה בתנאי שזאת לא מעצימה את הכאב. פעילות אירובית בעצימות בינונית (כגון ריצה\הליכה נמרצת) ותרגילי כוח בעומס אפקטיבי גורמים לבלוטה הפיטויטרית שבהיפוטלמוס (חלק מן המוח) לשחרר חומר משכך כאבים הנקרא אנדורפין, אבל כפי שאמרתי לא בזמן כאבים עזים.. בכל מקרה אל תגזימי בבליעת כדורים ובוודאי לא על דעת עצמך.

אתה מכיר את המכשיר הכושר שמזיזים איתו את הידיים שדומה להליכון?
    תשובה: זה מכשיר יעיל מאד. אם הוא מספיק משוכלל הוא מראה גם את הדופק ומספר משוער של קלוריות. השתדלי לבצע בדופק 120.

והאחרון אם אני מתמידה על כל זה כמה אני בערך מורידה בשבוע? או בחודש? (או כמה זמן יקח לי להגיע למשקל של 53 פחות 18 ק"ג)
    תשובה: אם באמת מקפידה בלי פשרות באוכל ובעיקר בפ"ג בהתחלה תורידי 1 ק"ג בשבוע (אולי יותר, אבל אל תבני על זה) ואחר כך עוד נדבר. יש סיכוי להגיע ליעד תוך 5 חודשים (זאת לא הנטחה!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

אחת
    24/11/2007

תודה לך אתה לא מבין כמה אתה עוזר לי !!! (זה בסדר אני משגעת אותך ככה?)

אם אני לא רעבה זה בסדר לא לאכול או להפך אם אני אכלתי ארוחת ערב ועדין רעבה מה אני עושה?

לגבי המכשיר ,הוא ישן אין לו מד דופק הוא ישן אני מרגישה שאני לא מתאמצת אז אני עושה בלי הידיים (כי אני מרגישה שאני לא מאמצת את הרגליים),וזה דיי משעמם לעשות שעה ככה תוכל לתת לי רעיונות מה לעשות במקביל ..

אלפיי תודות ,מאנונימית שכבר לא מתוסכלת =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בסדר, המשיכי לשאול

אהרון
    25/11/2007

אם אוכל לעזור לך, ולו במקצת, המאמץ הקטן שלי (והגדול שלך) ישתלם.
    יש רעב פיזיולוגי ורעב פסיכולוגי-רגשי. על השני מתגברים בכוח רצון, משמעת עצמית והפעלת הדמיון
    לגבי המראה שלך עם הגעתך ליעד. אם זה לא עוזר, השלימי את הארוחה בירקות טריים. ביצה קשה גם סותמת את התיאבון תמורת 75 קלוריות. כעיקרון לא אוכלים יותר מאחת ביום מסיבת כולסטרול אבל בגיל שלך, מותר מדי פעם אך לא כהרגל.
    תקראי שוב את ההנחיות שלי מ 22-11 על הפעילות הגופנית והשתדלי לבצע בהתאם.
    את יכולה למדוד את הדופק בשעון רגיל, 15 שניות ולהכפיל ב4. צריך להיות 120 ,לפחות חלק מן הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת סוכר..

אחת
    27/11/2007

היי אהרון או לכל מי שקורא את זה
    אהרון, אני אוכלת בדיוק לפי מה שאמרת או שאני שוכחת לאכול בבוקר
    אבל לא זה השאלה שלי =]
    בערב אני אוכלת מה שאמרת ותמיד יש לי את הצורך הזה של ה-"משהו מתוק" גם אם אני אוכלת עד שאני שוועה מתה וגם אם אני לא אוכלת כלום (אימא שלי אומרת לי שאולי חסר לי סוכר בדם )
    ואם אני עולה מדרגות זה מוריד שוקים?
    מה עליי לעשות ?? בברכה מתוסכלת =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא יש רק אחת!

אהרון
    27/11/2007

והפעם היא גם צודקת. כמיהה בלתי נשלטת למתוק נובעת (מלבד סיבות נפשיות\פסיכולוגיות) מירידת רמת הסוכר בדם. הבעיה היא שהמתוקים (פחמימות פשוטות) מעלים באופן מידי את רמת הסוכר אבל לזמן קצר בלבד. שוב הסוכר יורד ושוב אוכלים מתוקים. תנסי פרוסת לחם מלא קל מרוחה בשיכבה דקה של ריבה ללא סוכר או בבננה מעוכה. הסוכר יעלה יותר לאט אבל לזמן ארוך יותר. בכל מקרה נחוצה הרבה משמעת עצמית.
    עליה במדרגות כמו כל תרגיל מחזקת במידה מסויימת את השרירים המופעלים אבל לא מורידה שומן באופן נקודתי .
    רק הרזיה כללית מורידה בין היתר את השומן במקום הרצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעונינת בארובי

אחת
    29/11/2007

אהרון אני בזמן האחרון שומעת הרבה על אירובי ,
    אשמח אם תשלח לי אתרי וידיו של אירובי אם יש כיאלו או דוגמאות לתרגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעייה גדולהה =[

אחת
    29/11/2007

אהרון נתת לי תפריט ,
    אני פשוט לא מצליחה לעמוד בתפריט ,

בבוקר אני אמורה לאכול תפוח וכריך , ופשוט אני שוכחת.
    בצהריים אני לא יכולה לבחור לעצמי מה לאכול כי זה קייטרינג אז אין לי מה לעשות אז אני אוכלת שניצל .(אוליי חצי שניצל זה בסדר??)
    ובערב זה מה שאמרת לי .

ואני מרגישה לא בסדר עם עצמי אני מרגישה שאני פוגעת בעצמי , אני ממש לא בסדר
    פליז תן לי עצות מה לעשות ,

(איפה שאני גרה מאודד קר , ואני פשוט יושבת בספה מתחת לשמיכה ובגלל זה בערב לא עושה שכיבות בטן ולפעמיים מתאצלת להכין סלט מרוב הקור וגם לא שותה הרבה מה עליי לעשות??)

אבל עושה במכשיר כושר אני עושה 3 פעמיים בשבוע במשך שעה והולכת ברגל 30 דקות כל יום בערך (לא רצוף)

אשמח אם תעזור לי , בתודה מראש מתוסכלת

(יש לי עוד הרבה שאלות אבל אני לא רוצה לשגעעע אותךך )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניצל

אהרון
    29/11/2007

בשניצל יש הרבה קלוריות בגלל הטיגון והציפוי. אם אין לך בריריה את צריכה להוריד את הציפוי ולספוג עד כמה שאפשר את השמן. לאכול עם הרבה ירקות.
    לגבי הבוקר, זה חשוב לזכור לאכול, אחרת את אוכלת יותר ביום וגם חילוף החומרים יורד.
    אם את מתעצלת לעשות סלט אפשר לאכול ירקות בנפרד בתנאי שאת לא מתעצלת לרחוץ אותם.
    הפעילות שלך די בסדר. אם תגדילי את ההליכה יהיה עוד יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את כבר עושה אירובי

אהרון
    29/11/2007

המכשיר בו את משתמשת זה אירובי. כמו כן הליכה נמרצת\ריצה בחוץ או על הליכון, אופניים ואופני כושר, שחיה, ריקוד. אירובי אפקטיבי היא כל פעילות שגורמת לעלית הדופק מעל 110 לדקה עבור הגיל שלך. הכי פשוט ללכת מהר בחוץ שעה ביום. כדאי לעשות בהדרגה גם מבחינת אורך הפעילות וגם העצימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אחת
    29/11/2007

אהרון תודה לך אני כבר ארשום לך בחדש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אחת
    29/11/2007

אהרון תודה לך מאודד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אחת
    29/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למתוסכלת את חייבת לקבל יעוץ דיאטה

ד''ר רוני חרמון
    22/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רוני חרמון

אחת
    22/11/2007

מאיפה מקבלים את יעוץ הדיאטה ואם זה עולה כסףף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו