טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בכיתה ט' (עוד חצי שנה 15), גובהי מטר 70 (אולי קצת יותר) ומשקלי הוא 75 קילו. תפריט: בוקר-קורנפלקס ארוחת 10 (בבית-הספר)- סנדוויץ' או שניים אם גבינה צהובה, או חומוס, או שוקולד. ארוחת צהריים- פסטה, עוף וכו'. ארוחת ערב-פיצה, אורז אם משהו, וכו'. הבעיה שאני עושה פעמיים בשבוע בייביסיטר ויש שם שוקולדים ומלא פיתויים, ואני לא עומדת בזה ואוכלת.
אני שואלת את עצמי אם אני יעשה דיאטה כמו שאר הבנות זה לא בסדר, כי אני בגיל ההתבגרות ואני צריכה 'אוכל' כדי להתפתח וכאלה. מה עליי לעשות? יש לי הליכון בבית ואני לא יודעת כמה זמן וכמה פעמים בשבוע אני צריכה להשתמש בו כדי להרזות. אודה לך מאוד אם תעזרי לי בכל העניין של הדיאטה. אני כבר המון זמן רוצה להרזות. (בעיקר בעניין התפריט) תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דווקא בגלל שאת בגיל ההתבגרות, לצורך התפתחות בריאה חשוב להקפיד על תזונה נכונה תוך שינויים בהרגלי האכילה כולל ויתורים על מאכלים מסויימים, בכל גיל אפשר לרזות, אם צריך, ואת כן צריכה. ויפה שעה אחת קודם.
בוקר: עדיפה שיבולת שועל עם חלב 1% במקום קורנפלקס, לפחות מידי פעם. גם ירק כמנה ראשונה. ארוחת 10: סנדוויץ מלחם מלא. גבינה 5% (צהובה או לבנה). לוותר על שוקולד. הוסיפי פלפל אדום. ארוחת צהריים: סלט ירקות גדול עם שמן זית ולימון כמנה ראשונה, עוף ללא עור ושומן\דג טרי ללא רוטב או טיגון. ירקות מבושלים במקום פסטה. ארוחת ביניים: פרי + יוגורט סבעי. ארוחת ערב: בלי פיצה. האורז מלא. גם סלט ירקות וביצה\קוטגי 3%. את צריכה לבוא שבעה לבייביסיטינג ולהתגבר על הפתויים. רצוי להציע להורים של הילד להחליף את השוקולדים והממתקים האחרים בפירות, וקרקרים בריאים, זה בריא גם לילד.
את צריכה לבצע פעילות גופנית לפחות שעה כל יום. הליכה מהירה עם קטעי ריצה על ההליכון מומלצת. אפשר לעשות את זה גם בחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פלסטיקה ווגינלית. גינקולוג בכיר בבלינסון, מומחה ברפואת נשים ומיילדות, מנהל תחום הפלסטיקה הווגינלית במרכז הרפואי עתידים, הקים את מרכז לייפות. בעל ותק רב שנים בניתוחים וטיפולים בתחום הפלסטיקה הווגינלית ... קרא עוד