טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום מומחים יקרים, קראתי בהרבה מקומות שפירות צריך לצרוך על בטן ריקה כדי שלא יתססו ויירקו בקיבה.
הדבר נראה לי קצת מוזר, לציין שזה דבר שרשום בהרבה מקומות שאם אוכלים פירות אחרי ארוחה זה מעכב את הפירוק שלהם בקיבה והסוכרים שבהם מתחילים לתסוס בקיבה או שהפירות נרקבים בקיבה בינתיים וזה עלול לעשות בעיות עיכול או משהו בסגנון
הדבר נראה לי קצת מוזר כי ממה שאני יודע לא הרבה חיידקים יכולים לשרוד בסביבה החומצית של הקיבה ולכן לא יכול להתסיס את הסוכר אך אמרתי שבכל זאת אני אשאל אתכם כדי לוודא, אנירוצה לציין שהשאיפה שלי היא לאכול ארוחות בעלות עומס גליקמי נמוך, בכל מקרה לפירותממה שאני יודע יש עומס גליקמי די נמוך אבל הייתי בשמחה אוכל אותם בסלט עם אגוזים או משהו בסגנון, או עושה מהם שייק בבלנדר עם קצת אגוזים.
רציתי לדעת שבכך שאני עושה את זה הפירות לא יירקב לי בקיבה או משהו כזה, ובכלל מה אתם המומחים כאן חושבים על העניין הזה, בתודה מראש, רונן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה שתארת היא הגישה של חלק מהנטורופתים שאיננה מקובלת אצל רוב אנשי המקצוע. אין דבר כזה: ",מזון נרקב בקיבה" אלא במצבי חולי חמורים מסויימים. מה שכן, אצל מקצת האנשים אכילת פירות יחד עם ארוחה חלבונית גורמת לגזים, ובמקרה הזה כדאי לאוכלם בנפרד שעתיים אחרי הארוחה.או 20-30 דקות לפניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד
עוסק בזכויות רפואיות
תחומי התמחות: ביטוח לאומי - קצבת ניידות, קצבת ילד נכה, קצבת נכות כללית, קצבת שירותים מיוחדים; מס הכנסה - פטור ממס, נקודות זיכוי עבור ילד נטול יכולת; קרנות פנסיה - קצבת נכות; חברו... קרא עוד