דיאטה, קלוריות ומה שבינהם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה, קלוריות ומה שבינהם
    יוסי
    09/10/2010

בשעה טובה התחלתי דיאטה
    החלטתי לעשות דיאטה מאוזנת "כמו בספר" עם תזונה מאוזנת ,ספורט וספירת קלוריות

קראתי בכמה מקומות שאין לרדת מ-1500 קלוריות יומיות בדיאטה בשביל ירידה מאוזנת ולא מזיקה.
    אני עושה 5 פעמים בשבטע פעילות ספורטיבית שמוערכת בשריפה של 400 קלוריות.
    תהיתי אם אני אמור עדיין לאכול 1500 קלוריות ביום כזה ואז אני בעצם מתקיים על 1100 קלוריות או שדווקא אני אמור לאכול 400 קלוריות יותר בשביל להגיע בסה"כ לגבול התחתון הרצוי לגוף

במידה ואני אמור לאכול ליותר , איך ספורט מקדם אותי בכל נושא של דיאטה (הכוונה איך עוזר באופן ישיר, אני לא מדבר על פיתוח שרירים שבסופו של דבר ישרפו קלוריות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה, קלוריות ומה שבינהם

הוספת תגובה

• דיאטה, קלוריות ומה שבינהם - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    09/10/2010

הי יוסי,
    התשובה לשאלתך באמת תלויה בכמה קלוריות גופך שורף במנוחה. הכלל של ה-"1500" הוא משהו ממוצע ואינו מתאים לכל האנשים. יש כאלה שיורדים עם 1500 קק"ל ויש כאלה שלא. כדי לדעת בדיוק צריך לבצע בדיקה של קצב חילוך חומרים במנוחה או להעריך בעזרת נוסחאות המבוססות על גובה, גיל ומשקל.
    הקשר בין ספורט לירידה במשקל קיים בכמה מישורים: הספורט מסייע להשיג גירעון קלורי, הספורט מסייע לבניית מסת שריר - המחטב וגם מגביר את קצב חילוף החומרים (שריפת קלוריות) במנוחה. ספורט לכשעצמו מעלה את רמת חילוף החומרים במנוחה גם בזמן ההתאוששות - בתום הפעילות. יש אנשים שהספורט מפחית להם את התאבון.
    מחקרים מראים שלעוסקים בספורט יש סיכוי גבוה יותר לשמור על השגי ירידה במשקל בטווח הארוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אבל

יוסי
    10/10/2010

ליטל שלום

תודה על התשובה אך לא עניתי לי על השאלה הראשית

נניח שהגעתי למספר הקסם 1500 בנוסחא כלשהי (או כל מספר אחר)
    ביום בו אני עושה ספורט השורף כ-400 קלוריות אז אני אמור לאכול 400 קלוריות נוספות או להתמיד ב-1500 קלוריות הרגילות 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו