טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, אני בחורה צעירה בת 22 רזה וחטובה שוקלת 58 קילו על 170 .
ליפני כחודש הייתי הייתי נתונה ללחצים בעבודה וגם בחיים שהרגשתי שאני פשוט נשברת.. וכול אופן האכילה ה"נורמלי" שלי נשבר והתחלתי
במתקפת אכילה כפיצוי על הרגשות והמתחים.. אני מאוד אוהבת פיצה!!! וזה התחיל שהזמנתי מגש פיצה משפחתי וקילו גלידה ואכלתי את הכול לבד נכנסתי ישר לישון וזה הרגיע אותי.. כך במשך חודש כול יום הזמנתי פיצות וגלידה וככול שיום עבר כך שהלחץ הנפשי עלה שוב, ורצתי להזמין עוד מגש כדי להרגע עד שעליתי למשקל וראיתי שעליתי 7 קילו, וגם בזבזתי המון כסף הייתי ממש עיוורת בגלל אותם מתחים ...עכשיו כבר יומים אני לא אוכלת כלום אני בצום מנסה לתת לגוף שלי ל"הגמל" ולחזור חזרה לשגרה", וגם רוצה לרדת מהר את מה שהעלתי בגדול אין לי נטייה להשמין וגם אכלתי כמות קלוריות 6 אלף כול יום במשך חודש אז אני מבינה ש 7 קילו שעליתי זה קצת לאומת מה שהכנסתי השאלה שלי מה כדי לי לאכול במשך הימים כדי לרזות מהר חשבתי על מרק ירקות כי כרגע אני כבר יומים בצום ויש לי עצבים בגוף בגלל ההרגל שהכנתי את הגוף לעקל כמות ענקית כזו של קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המשקל שרשמתי הוא ליפני שעליתי במשקל את ה7 קילו!!! לא עשיתי דיאטה ליפני האכילה אבל שמרתי על תזונה בריאה אם אין לי נטיה להשמין.. אז תוך כמה זמן לדעתך אני יוריד את מה שהעלתי.. עם תזונה של 1500 ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא אתחייחס לסיבות המשבר בגלל שאת כבר יודעת. המטרה היא לצאת ממנו בדרך מושכלת, אחרת זה עלול לחזור ביתר שאת. מה שהיה היה, עכשיו אין מה למהר ולהרעיב את עצמך בתפריט מרק ירקות בלבד כי קרוב לוודאי זה יגרום לתגובה חריפה לכיוון השני. אחרי הכול, את עדיין במשקל טוב, ופשוט את צריכה לחזור למתכונת האכילה הבריאה שלפני המשבר עם שינוים מסוימים שאני אציע, ולהפסיק מייד את הצום שיהרוס כל חלקה טובה ובסופו של דבר תמצאי את עצמך שמנה יותר מעכשיו.. אני לא מציע לך לספור קלוריות אלא לוותר על סוכר, קמח, תפו"א ויתר העמילנים המרוכזים ובמקום לאכול שפע של ירקות מגוונים בכל אחת מהארוחות העיקריות יחד עם מנה חלבונית סבירה דלת שומן. אכילת דג טרי איכותי צלוי כמנה עיקרית כל יום, תתן תוצאות מוחשיות ומעודדות. פירות אכלי רק כארוחות ביניים. לפחות שעה וחצי של הליכה נמרצת עם קטעי ריצה כל יום, מהותית לחזרה למשקל הקודם בדרך הבריאה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים