צמחונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמחונות
    טל
    25/10/2010

שלום רב,
    אני בת 27, צמחונית כבר קרוב ל-15 שנים. מעבר לזאת, אני חייבת לציין שהתזונה שלי לא כ"כ מאוזנת (בעיקר מתוקים ופחמימות). רציתי לשאול שתי שאלות:
    1. יש לי בעיה של נשירה מהראש (אני אציין כי ממילא יש לי שיער דק אבל כל פעם לאחר שאני חופפת את השיער או שאני נוגעת בו נושרות לי לא מעט שערות) - לאחרונה התחלתי להשתמש באמפולות לחיזוק השיער (או שזה לפחות מה שמנסים למכור לי...) - אני מאוד מפחדת שעם הזמן המצב רק יחמיר - מה עליי לעשות?
    2. כמו כן, אני מאוד מפחדת מכל הנושא של הריון (אני עוד מעט מתחתמת והנושא הזה כמובן עובר לי בראש) - האם יש סיכוי שהרגלי התזונה ה"גרועים" שלי והמחסור בבשר יכולים להשפיע ולהקשות על כניסה להריון?
    אני בטוחה שהתשובות שניתן לתת כאן הן מאוד קצרות ועליי להפגש עם אדם מקצועי - בתור התחלה למי לפנות? רופא? דיאטנית?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמחונות

הוספת תגובה

• אני גם הייתי במצב שלך

שגית
    25/10/2010

ומי שלא אוכל בשר הוא בסיכון גבוה לסבול מאנמיה
    מחסור ב ויטמין b12 ברזל ואבץ.. 3 הדברים האלו שיש מחסור בהם
    נוצרת נשירת שיער והדלדלות בצפיפות כי אלו אבני הבניה של השער
    כולל חלבונים שנמצאים בבשר ..ברגע שיש מחסור בהם הגוף מנצל את המאגרים
    הקטנים בגוף למערכות יותר חשובות ולשיער לא מגיע בכלל.. אז או שתתחילי
    לאכול חזה עוף דגים.. ולצרוך תוספי תזונה שהם אבץ וברזל.....את החסרים האלו
    אפשר לבדוק בבדיקות דם בקופת חולים ..אני אחרי שהתחלתי לאכול בשר ולקחתי תקופה תוספי תזונה הנשירה פסקה והשיער השתקם!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתור התחלה פונים לרופא משפחה

אהרון רזון
    25/10/2010

לצורך בדיקות דם. כפי שהסבירה לך שגית, צימחונות לא מיטיבה עם התופעה ממנה את סובלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו