טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני מנסה לבנות שגרה של תזונה טובה ופעילות גופנית לצורך ירידה במשקל ובריאות. יש רק בעיה אחת, אני עובדת במשמרות, לכן לא יכולה לבנות משטר קבוע יומיומי. במשמרת בוקר וימי חופש אין כל בעיה, הבעיה היא כאשר אני עובדת ערב. חשבתי לעשות את הפעילות הגופנית (שעה-שעה וחצי) מוקדם בבוקר לפני העבודה, בערך בשעה 9. לאכול ארוחה עיקרת בערך ב11-12 ואז ללכת לעבודה. הבעיה היא שקראתי שלא טוב להתאמן לא על בטן ריקה ולא על מלאה. מצד שני, קראתי שמומלץ לאכול משהו כחצי שעה לפני האימון כדי שיהיה יעיל יותר לשריפת השומנים. אני ממש מבולבלת. האם יהיה נכון לאכול מנת שקדים ואגוזי מלך על סך 150 קלוריות כחצי שעה לפני האימון ומיד אחריה ארוחה עיקרית? ובימי חופש ומשמרת בוקר לאכול ארוחה עיקרית כשעתיים לפני האימון ואחריו פרי ויוגורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שקדים ואגוזים לפני האימון איננה הבחירה הנכונה. 20-30 דקות לפני האימון מומלץ לאכול פחמימה פשוטה כגון פרי, רצוי בננה. ארוחה עיקרית שעתיים-שלוש לפני האימון זה בסדר. תוך כמה דקות אחריו אכלי תמרים\תפו"א אפוי\קורנפלקס\בגט צרפתי\אבטיח ותוך שעה (אפשר קצת יותר), ארוחה המכילה פחמימות מורכבות וחלבון.
הערה: לצורך ירידה במשקל הקפידי לא לקזז באוכל שלפני ואחרי האימון את כל מה ששרפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
אורולוג וכירורג מומחה
ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר.
ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עוד
פריון והפריה חוץ גופית. פרופסור דוד בידר מומחה פריון והפריה חוץ גופית, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחה בכירוגיה כללית, גינקולוגיה ופריון. מאז שסיים את התמחותו התמקד פרופסור בידר בפרי... קרא עוד