טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 17 ואני נמצאת בדיאטה של 1200 קלוריות כבר חצי שנה כאשר שקלתי 48.5וכעת אני שוקלת 46(הגובה שלי 1.54) בחודשיים האחרונים לא קיבלתי וסת ,רק הפרשות חומות מעטות(אני משערת שזה בעקבות הדיאטה שעשיתי)הבנתי שעליי להחזיר לגוף את כמות השמונים לה הוא זקוק על מנת שיוכל להפריש הורמונים. אולם,אין ברצוני לחזור לתפריט אכילה שלפני הדיאטה מחשש כאעלה את הכל מחדש. מה עליי לעשות?כיצד אוכל להחזיר את הוסת ולהישאר בתפריט הזה? חזרו אליי בהקדם האפשרי,אני מאוד פוחדת כי נגרם לי נזק בלתי הפיך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ובמגביל מדידה אמינה של אחוז השומן. הבעיה יכולה להיות כרוכה בירידה באחוז השומן עקב ההרזיה. אם זאת הסיבה, לא תהיה ברירה אלא להעשיר את התפריט כי רזון (דה לוקס) אינו קודם לבריאות. לא ייתכן שהנזק בלתי הפיך אם תנהגי באופן מושכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם כל תודה רבה על תשובתך. שנית,עליי לגשת תחילה לגניקולוג ואחר כך להעשיר את מזוני בשומן או שאוכל יותר שומן ורק אם הוסת לא תחזור לגשת לגניקולוג?(אתה ודאי מבין שעבור נערות צעירות לא פשוט לגשת לבדיקה שכזאת).
נ.ב מזון עשיר בשומן יגרום לעלייה משמעותית במשקל ,האם מותר לי לעסוק בפעילות גופנית(לא מאומצת בסגנון של אנורקסיות)ריקוד של שעתיים בשבוע?אני שואלת זאת משום שלפי מיטב ידעתי גם ספורט גורם לירידה בהורמוני מין.
את לא צריכה להעשיר את התפריט דווקא בשומן, ובטח לא בשומן מן החי . מדובר בהעלאת אחוז השומן בגוף (במידת הצורך) ולא בתזונה. אם הגינקולוג ישלול סיבה אחרת, את צריכה לאכול יותר, אבל אוכל בריא. כן, מותר לבצע פעילות גופנית כמו חצי שעת הליכה לא מהירה מדי ביום וגם ריקוד שעתיים בשבוע, אלא אם הרופא ימליץ אחרת.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים