עלייה במשקל לאחר ירידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל לאחר ירידה
    שיר
    14/11/2010

שלום רב,
    אני בת 27.5, גובה 153 ס"מ. לפני כשנה וחצי משקלי היה 56 ק"ג, אך התחלתי לרדת במשקל ולאחר כמה חודשים הגעתי למשקל 47 ק"ג. התפריט היומי שלי מאז הירידה במשקל ועד היום לא נחשב למאוזן. לרוב אני מוותרת על ארוחות בוקר וצהריים מסודרות ורוב התזונה שלי מתבססת על נשנושים ועל ארוחת ערב (שלעתים כוללת גם מנת בשר, אך פחות ממה שהייתי אוכלת לפני הירידה במשקל). בנוסף אציין שמאז הירידה במשקל ועד כה, כלל לא שיניתי באופן דרסטי את הרגלי האכילה וגם לא את כמות צבירת הקלוריות היומית שלי, אך לאחרונה אני מוצאת את עצמי עולה במשקל ולא מסוגלת לרדת. כרגע משקלי הוא כ- 52 ק"ג ומטרתי היא לחזור למשקל 47 ק"ג.
    שאלתי הראשונה היא: כיצד שוב אני יכולה לרדת במשקל? ואיך ייתכן שמשקלי משתנה ללא שינוי הרגלי האכילה??
    בנוסף: כיצד ייתכן שהמראה החיצוני שלי (מבנה גוף קטן) כלל לא משקף את ערך ה- BMI הנוכחי (מהסתכלות חיצונית אנשים טוענים שאני נחשבת לרזה, אך ערך ה- BMI שלי כלל לא נחשב לכזה!) ?
    דבר נוסף: יש לי חוסר פרופורציה של הצטברות שומנים בגוף; היקף החזה והמותניים קטנים מאוד בהשוואה לאיזור הירכיים (שבו ניכרת הצטברות גדולה של שומנים). גם בתקופה של הירידה במשקל, האיזור האחרון שבו נראה הבדל משמעותי הוא איזור הירכיים. מה ניתן לעשות על מנת "לסדר" חוסר פרופורציה זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל לאחר ירידה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל לאחר ירידה - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2010

לגבי הפרופורציה זה מבנה גוף ובטיפול טבעי אין פיתרון אפשר לבדוק תיקון פלסטי ע"י מנתח פלסטי
    בנושא השמירה על המשקל מצב שהינו דינמי וזקוק להתאמה מידי פעם או שיש שינוי בכמות הקלוריות הנצרכות או הנקלטות גם שינויים באורח החיים משפיע וגם הגיל.
    בנושא ה- BMI זה מתייחס למשקל וגובה ולא מתייחס לגיל מבנה גוף וכו' ולכן יש גם טבלאות רפואיות שמתייחסות גם לגיל מין וכו' והאמת צריכה להיות באמצע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו