חומצות שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצות שומן
    ליאורה
    02/12/2007

שלום,
    מה ההבדל בין חומצות שומן מסוג אומגה 3 לבין שומן בלתי רווי? האם אכילת מזון הכולל שומן בלתי רווי מספקת את האומגה 3? תודה. אלעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצות שומן

הוספת תגובה

• שומן בלתי רווי ואומגה 3

אהרון
    02/12/2007

חלוקה לקבוצות של חומצות שומן:

חומצות שומן רוויות
    חומצות שומן חד בלתי רוויות (אין בהן אומגה)
    חומצות שומן רב בלתי רוויות - מתחלקת לתתי הקבוצות אומגה-3 ואומגה-6. כאשר הראשונה נמצאת בכמות משמעותית רק בחלק יחסית קטן של מוצרים .
    הגוף האנושי אינו מסוגל לייצר אומגה 3 ולכן הוא חייב לקבל אותה במזון. מקורות טובים לאומגה–3 הם בדגי ים קר, צמח המרווה, אצות וצמחי ים קר כמו כן אפשר למצוא אותן בריכוז נמוך יותר בשמן פשתן, זרעי פשתן ואגוזי מלך. לאחרונה התברר שגם בחלק מדגי הבריכה הגדלים בישראל יש כמות סבירה של אומגה-3 בזכות שרשרת המזון והפקוח על תנאי הגידול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצות שומן

ליאורה
    02/12/2007

אהרן שלום,
    תודה על תשובתך, אך לצערי איני יכול ליישמה, משום שכל המוצרים שציינת אינם אהובים עלי, פרט לאגוזי מלך. באשר לדגים, אבקש לדעת לאילו דגי בריכה התכוונת (כמכילים כמות טובה של אומגה 3)? כמו כן, האם לברק ושפמנון שייכים לקבוצה זו? תודה על הבהרותיך. אגב, האם אתה כותב כאיש מקצוע (באיזה תחום אתה מומחה)? תודה. אלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3

אהרון
    02/12/2007

עד כמה שאני זוכר אין לך בעית השמנה, לכן נצל את הערך התזונתי הרב (כולל אומגה 3 ) של אגוזי המלך.
    בלברק יש אומגה 3, גם בדניס ופורל. את השפמנון אני לא מכיר. אני בעצמי אוכל כל שבוע לברק, דניס ולפעמים פורל בנוסף לסלמון, כמובן הכל טרי.
    לפני כמה שבועות עניתי לך או למישהו אחר על שאילת המקצועיות. זה יישמע לא רציני ולא אמין אם אנפנף בתארים שלי בתור דמות ווירטואלית שכל המטרה שלו לעזור למשתתפי הפורום בהבנת עקרונות הטיפול הנכון בגוף ולמלא את החסר על ידי מתן תשובות מיידיות מפורטות ומנומקות ,וכל זה ללא מניע כלכלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דג טרי ומומחיות

ליאורה
    03/12/2007

אהרן שלום רב,
    לצערי, דג סלמון (כמו דגים אחרים) אינו טעים לי כשהוא טרי. לכן, זה מחייב אותי לבחור בין אכילת דג לא טרי (למשל, סלמון מעושן, או סרדינים וטונה משומרים), או לא לאכול דגים בכלל. מה עדיף?
    ואשר למומחיות, ענית בוודאי למישהו אחר, בזמנו, ולא לי, ואני לא ראיתי את תשובתך בעניין זה. לא ברורה לי תשובתך הנוכחית בעניין "נפנוף". מי שמבהיר מה מקצועו ומומחיותו בעניין שעליו הוא נותן עצות - עושה את הדבר המתבקש בלבד ואיננו "מנפנף" במשמעות השלילית של מונח טעון זה. לפיכך אבקשך להבהיר מה מקצועך ומומחיותך, ו/או רקעך המקצועי. תודה. ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרן - מהן תשובותיך?

ליאורה
    05/12/2007

אהרן שלום,
    מדוע אינך עונה לשאלותיי, שהתבקשו מקריאת דבריך בעניין אומגה 3?
    רק בריאות וחג שמח. ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, לאכילת דגים!

אהרון
    05/12/2007

כעיקרון, מזון טרי וטבעי הינו בעל ערך תזונתי שעולה על אותו מוצר מתועש, מעושן, משומר וכו".
    בתהליכים הנ"ל נהרסים או מופחתים חלק מן המרכיבים החשובים לבריאות. בנוסף לזה בדרך כלל
    מוסיפים לכם חומרים שלא תורמים לבריאות (בלשון המעטה) כגון סוכר, מלח, צבע מאכל, חומרי יצוב ושימור. אני באופן אישי נמנע עד כמה שאפשר מאכילת מזון מעובד כולל דגים. (גם ההקפאה היא צורת עיבוד) ואותו דבר אני ממליץ למטופלי. זה עדיין לא אומר ששימוש במוצרים מתועשים פסול, זה עינין של עדיפות. כמובן שבין לא לאכול דגים לבין לאוכלם בצורתם המעובדת, עדיפה האפשרות השניה. עדיין הם בעלי ערך תזונתי חשוב,כולל אומגה 3 שהיא למעשה צורה של שמן רב בלתי רווי.
    אם אתה בריא ואינך נופל באחד מן הקטגוריות שמניתי בתשובה קודמת שלי בקשר לסלמון מעושן, (דפדף אחורה) אין סיבה רצינית לדאגה, אבל הכול במידה.

לגבי השאלה השניה אין לי מה להוסיף. איש כישר בעיניו יעשה ותמיד על אחריותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצות שומן

מוניקה קרן
    04/12/2007

שלום אלעד,

חומצות שומן אומגה 3 הן אחד הסוגים של חומצות שומן בלתי רוויות. חומצות אומגה 3 הגוף שלנו אינו מסוגל לייצר לבד ולכן צריך לספק ותן מהמזון.

מקורות תזונתיים לאומגה 3 הן דגי ים כמו סלמון, בקלה, קוד, דניס, לברק, טונה ואחרים. מומלץ לאכול 2 מנות דגים בשבוע כדי לקבל את כמות האומגה 3 הדרושה. גם דגים משומרים מכילים אומגה 3. הכמות תלויה בכמות בכמות השומן שיש בדג.
    מקורות צמחיים הם זרעי פשתן ואגוזי מלך.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו