טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 26, גובה 1.69 ומשקל 65 קילו ורוצה להוריד אחוזי שומן.
1. באיזה שעות פעילות העיכול פוחתת, עד איזו שעה אני עוד יכולה לאכול?
2. אני מאוד עסוקה בשעות הבוקר בעבודה כך שאין לי אף פעם תיאבון... פעם ניסיתי להרגיל את עצמי לתקופה מסויימת לאכול "בכוח" בתקווה שאוכל להתרגל וזה לא הצליח...מה ניתן לעשות? האם חובה לאכול דגנים/סנדויץ בבוקר או שיש משהו יותר קל מזה?
3. כמה פירות וכמה ירקות מומלץ לאכול ביום(לכל הפחות)?
4. האם הליכה 3 פעמים בשבוע למשך 40 דקות במהירות 5 קמ"ש(בשיפוע 15 מעלות) היא פעילות מספיקה?
בתודה מראש,
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. לדעתי משקלך מצויין לנתונים שהצגת 2. אין חשיבות לכמות הפרי ביום חשוב שהוא יספר במסגרת הקלורית היומית המותרת 3. אין חשיבות דווקא לדגנים בבוקר למרות שזה בריא ויש בהם סיבים 4.הליכה כפי שאת עושה מספיקה
בנוסף אני ממליץ על שתייה של 15 כוסות מים לפחות ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום, 1. פעילות העיכול יכולה להמשיך כל עת שצריך, העניין הוא שבשעות המנוחה, השינה, רצוי להקטין או להפסיקה, כדי לתת אפשרות לגוף לנוח ולעשות פעולות שהוא עושה ב"שעת מנוחה". פעילות העיכול היא מאוד אינטנסיבית ודורשת מהגוף מאמץ גדול. כדאי לאכול ארוחת ערב 3-4 שעות לפני שעת השינה שלך. ניתן לאכול עוד חטיף קטן, כמו פרי, יוגורט וכד' עד כשעה לפני השינה. 2. בשעות הלילה הגוף למעשה בצום, לכן חשיבותה של ארוחת הבוקר: לשבור את הצום ולתת אנרגיה זמינה להתחיל את פעילויות היום. יחד עם זאת יש אנשים שממש לא יכולים לאכול בבוקר. אם את נמנית עם אנשים אלו, אפשר לאכול דגנם או כריך בשעות הבוקר המאוחרות יותר או לנסות סוג מאכל אחר: יוגורט, פרי, חטיף דגנים. 3. ההמלצה לגבי כמות הירקות והפירות היא לפחות 5 ביום מצבעים שונים. יש לזכור שבפירות יש כמות סוכר לא מבוטלת, לכן הכמות של הפירות בסכום הזה תלויה בתקציב הקלורי שלך ובטעמך האישי. 4. ההמלצה לפעילות גופנית היא לפחות 30 דקות, ברוב ימות השבוע, כלומר 5-7 פעמים. אם נחלק את זה ל-3 פעמים, אז את צריכה ללכת לפחות 50 דקות בכל פעם. בהצלחה מוניקה קרן
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פודיאטור, בוגר לימודי פודיאטריה באוני` ווסטמיניסטר שבלונדון. יועץ פודיאטרי בכיר ארצי לכף הרגל הסוכרתית בקופ"ח מכבי, מייסד ונשיא העמותה לפודיאטורים וכירופודיסטים, יועץ פודיאטורי למפקד המרפאה בצה"ל... קרא עוד