טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 16, גובהי הוא 1.66 , ומשקלי 54.3 לפני כחודשיים שיניתי את אורח חיי בצורה משמעותית וממשקל 58.9 הצלחתי להגיע למשקל זה. אני לא מונעת מעצמי אוכל , או הנאות כלשהן .. אני תלמידה די טובה ופעילה חברתית ,מאז השינוי בתפריט אני חשה עייפות מתמדת ועצלות, חוסר חשק לצאת או ללמוד, אני נוטה להתעצבן בקלות ולפעמים אף למצבי רוח מוזרים ודיכאוניים בהתחלה חשבתי שזה פסיכולוגי, אולי נובע מחוסר שלמות עם הגוף שלי (דבר שדי נכון ) אבל אז התחלתי לחשוב אולי לתפריט החדש יש השפעות נוספות , אשמח לדעת אם יש קשר בין התפריט לבין מצבי הרוח שלי ואם כן איך ניתן לשפר זאת תודה מראש ארוחת בוקר- לא באופן מתמיד , כאשר יש זמן יוגורט 0% שומן פירות יער\תות וכו'.. וכוס תה ללא סוכר בין ארוחת בוקר לצהריים תפוח ארוחת צהריים- כוס-כוס וחצי פחמימה(אורז\פסטה\פטיטים)\שניצל תירס לייט+סלט גדול+ ברוקלי\תרד\שעועית ( אני צמחונית) בין ארוחת צהריים לערב בד"כ תפוח\קלמנטינה , קלח תירס ארוחת ערב- סלט גדול\סושי לעיתים קרובות איני אוכלת ביצים \ בשר.. לעיתים קרובות אני משלבת מתוקים במינון מתון , חלקם דיאטתים אני משתדלת לשתות מים ככל שאפשר . בגדול , התפריט שלי די תקופתי אני לעיתים חורגת ממנו, אני פרפקציוניסטית ולא מוכנה לסטות מהמטרה שלי ( 50 קילו ) וכאשר אני חורגת אני נוטה להתאכזב מעצמי ולא מקבלת את החריגות בהבנה. אני מסתכלת על חברות שלי שדרכן בכלל פתחתי מודעות לתזונה דיאטטית ומבחינה שהן מקבלות את החריגות , את השינויים בצורה הרבה יותר הגיונית. אשמח לקבל טיפים איך להתמודד עם התזונה החדשה בחיי, אני מרגישה כאילו פיתחתי אובססיה לעניין התזונה, אולי מרחיקה לכת בדרישות שלי מעצמי. אשמח לעזרה, כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תוכנית התזונה שלך מאוד קיצוני. וללא ספק יכול לגרום לחסרים שבין היתר יביאו למצבי רוח כאלה ואחרים. מאוד מומלץ דיאטן/ית יעין לך תפריט מאוזן המתאים לצמחונות. כרגע התפריט גם לא מאוזן וגם מכיל רמה מואד נמוכה של קלוריות (זאת אומרת מעט מדי אוכל) מה שמזיק לך וגורים לכל התופעות השליליות שמינית.
לדעתי לא מדובר בטיפים אלא בתכנון נכון לאורך זמן, לכן מעדיף שתגיעי לאיש מקצוע.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
היעד שלך אינו מציאותי, לא רצוי וקשה להשגה. את שואפת להגיע לתת-משקל, מצב המשפיע לרעה גם מבחינה נפשית. התזונה הבלתי מאוזנת והדלה, כפי שנאמר בתגובה הקודמת גורמת לחסר בסרוטונין. בנוסף לעצה שקיבלת (בניית תוכנית תזונה על ידי איש מקצוע), פעילות אירובית יום-יומית בעצימות בינונית במשך 40 דקות תתרום לשיפור מצב הרוח.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
שיקום ציפורניים. אבי מטפל בכל סוגי בעיות הציפורניים השונות, מרמת סדקים ושברים וכלה בפטרת הציפורן, וכל זאת מתוך הבנה עמוקה ויסודית של אנטומית הציפורן והעור שמסביבן, הבנת החומרים והתהליכים שנמצאים בשימו... קרא עוד