תזונה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בהריון
    ברברה
    06/12/2007

אני בהריון בשבוע 21. התחלתי ההריון במשקל 58 ק"ג על 1.71, כיום אני שוקלת 66.5 היינו- העלתי 8.5 ק"ג!!!! אני נורא מתוסכלת מהעניין היות ואני במשטר תזונה קפדני ביותר, ממעטת במתוקים, לא אוכלת מטוגנים, אוכלת המון ירקות ושתי מנות פרי ליום, לחם מלא בלבד וכיו"ב. אני אף מתאמנת 3 פעמים בשבוע, וכשם שכתוב במדריכים להריון לא עוברת את ה- 1800 קלוריות ליום.

מה עוד עלי לעשות?
    האם ארד במשקל מהר לאחר הלידה?
    האם מדובר בנוזלים?
    איפה אני טועה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהריון

הוספת תגובה

• תזונה בהריון

מוניקה קרן
    06/12/2007

שלום ברברה,

טווח העליה במשקל בהריון הוא 8-16 ק"ג לנשים שהתחילו את ההריון במשקל תקין (כמוך).
    אני יודעת שכל הספרים מסבירים על כך שבהתחלה העליה במשקל היא מועטה או בכלל לא, ושהחלק העיקרי צריך להיות בחצי השני של ההריון.

מתוך ניסיוני אני יכולה להגיד לך שזה לא תמיד כך. כל גוף הוא אחר, ולא תמיד הוא קורא אתהספרים. יש נשים שעולות בהתחלה יותר ואח"כ פחות, יש כאלו, בעיקר נשים רזות, שעולות יותר מהמומלץ ועוד ועוד.

אני מניחה שזה ההריון הראשון שלך, ואת מודאגת בשינוי בפרופורציות של הגוף. וזה טבעי. הגוף בהריון משתנה. יש אגירה של שומנים, וגם של הרבה נוזלים. כדאי לעקוב אצל האחות והרופא המטפלים לגבי בצקות.

את עושה כל מה שצריך. שומרת על תזונה נכונה (לא לקצץ בקלוריות!), משלבת פעילות גופנית. ישר כוח. אין לך מה לדאוג. גם אם תעלי יותר ממה שתכננת, את תוכלי לרדת אחרי הלידה.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו