מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהשני08/12/2007
בוקר טוב וחג שמח....
אשמח להתייחסותכם.
אני בתהליך הרזייה מובנה ועד כה ירדתי כ-7 קילו בחודשיים וחצי (הדרך עוד ארוכה...)
ביום -יום אני משתדלת ומצליחה לעמוד בעיקרי התפריט (דיאטת הלחם) בנוסף לפעילות גופנית אך שמגיע הסופ"ש הקושי מופיע במלוא הדרו.... וכך אני מוצאת את עצמי לרוב פוגמת בשיגרה ואולי אף בתהליך ההרזייה בין פעם לפעמיים בשבוע (חמישי- שישי בדר"כ).
שאני כותבת פוגמת אני מתכוונת לרוב לאכילה שאינה מדודה ומבוקרת.
מנחת הקבוצה שלי אומרת שהגוף מסוגל להתמודד עם ארוחות צו'פר חד שבועיות- האם זה כך ?
מה המשמעות של זה עבור הגוף ותהליך הירידה ?
מחכה לתשובתכם ומראש מודה לה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה כלולה בשאלה
אהרון08/12/2007
בוקר טוב וחג שמח....
אשמח להתייחסותכם.
אני בתהליך הרזייה מובנה ועד כה ירדתי כ-7 קילו בחודשיים וחצי (הדרך עוד ארוכה...)
ביום -יום אני משתדלת ומצליחה לעמוד בעיקרי התפריט (דיאטת הלחם) בנוסף לפעילות גופנית אך שמגיע הסופ"ש הקושי מופיע במלוא הדרו.... וכך אני מוצאת את עצמי לרוב פוגמת בשיגרה ואולי אף בתהליך ההרזייה בין פעם לפעמיים בשבוע (חמישי- שישי בדר"כ).
שאני כותבת פוגמת אני מתכוונת לרוב לאכילה שאינה מדודה ומבוקרת.
מנחת הקבוצה שלי אומרת שהגוף מסוגל להתמודד עם ארוחות צו'פר חד שבועיות- האם זה כך ?
מה המשמעות של זה עבור הגוף ותהליך הירידה ?
מחכה לתשובתכם ומראש מודה לה !!!
מסתבר שאת מודעת שהאכילה צריכה להיות מדודה ומבוקרת. זה עדיין לא אומר שצריכים להסתובב עם המאוזניים בכיס, אבל גם לא לשחרר רסן. אני מניח שהמנחה שלך לא מתכוונת ליומיים השתוללות
כל שבוע אלא להיות קצת יותר לארג' עם עצמינו, למשל לאכול עוגה אחת או 2-3 קוביות שוקולד או שניצל קטן או יותר לחם וכו". אני גם לא חושב שהיא אמרה "ארוחות צ'יופר" אלא "ארוחת .." אבל עדיין תוך שמירה על מאזן אנרגיה שלילי מתון או לפחת מאוזן באותו יום.
אני מכיר היטב את הגישה הזאת אבל אישית אני נגד הפרת המסגרת באופן מתוכנן. משמעת עצמית חשובה מאוד במשטר ההרזיה. פשרה גוררת פשרה ,מאיטה את הקצב ופוגעת במוטיבציה.
תופעה ידוע ושלילית היא שלמחרת יום זלילות רוצים לקזז על ידי צום או הרעבה, מנהג שהוא מתכון
בדוק לכשלון הדיאטה או הרבה יותר גרוע להתפתחות הפרעת אכילה.
אני לא מכיר את הנתונים הגופניים והעודף שלך, אבל אחרי הירידה הראשונה של 7 ק"ג יש לצפות שהקצב ירד אלא אם כן תגבירי את הפעילות האירובית ו\או תוותרי על "ההנחות" של סוף שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
מוניקה קרן09/12/2007שלום שני,
ברכות על הירידה במשקל עד כה.
מה שאת מתארת נישמע לי מאוד סביר. זה קשה מאוד לעמוד בתפריט עד כדי כך קבוע, ורוב האנשים אוכלים קצת יותר, או מאכלים שמנים יותר, "ארוחת צ'ופר" כפי שאת מכנה זאת, לרוב בסופה"ש. מהעובדה שירדת במשקל אפשר לראות שזה אינו פוגע בתהליך ההרזיה שלך, כך שאיני רואה בעיתיות להמשיך כך. כל זה בתנאי שהחריגה היא בשליטה, ולא כוללת כמויות גדולות מאוד של מזון.
בהצלחה בהמשך
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתכם
שני10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)