שלום, יש ברצוני לשאול שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, יש ברצוני לשאול שאלה חשובה
    אלמונית
    06/01/2011

במשך כבר כמה זמן אני סובלת מעצירות של יציאה פעם בחמישה ימים.
    התחלתי לספור לפני כשלושה שבועות את הקלוריות היומיות שאני אוכלת ויוצא בממוצע את רוב הימים אני מעבירה בכ-800-900 קלוריות
    שזהו סכום נמוך לכמה שאני אמורה לאכול, אך זה נוסע בעיקר מחוסר זמן לאחרונה.

משקלי הוא 49 וגובהי הוא 1.63

האם יכול להיות שהעצירות קשורה לכמות הקלוריות שאני אוכלת ? כ300 פחות ממה שאני ממולצת לאכול בכל יום ?

אודה לכם על העזרה,
    איילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהחלט

אהרון רזון
    06/01/2011

זו תופעה שכיחה בתפריט דל מדי. עליך לאכול יותר ולהעשיר את התפריט במזונות עתירי סיבים תזונתיים.. בנוסף את על גבול תת-משקל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אלמונית
    06/01/2011

תודה רבה על התשובה המהירה,
    שאלה נוספת, כמה קלוריות עלי לאכול ביום בכדי להישאר במשקל זה?
    שני גופים שונים אמרו לי תשובות שונות,
    הראשון כ-1200 קלוריות
    השני כ-1500 קלוריות
    שזהו הסדל משמעותי להשמנה.

גילי הוא 18
    משקלי 49
    גובהי 163

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהנחה שחילוף החומרים (BMR) תקין

אהרון רזון
    06/01/2011

1500 קק"ל ולהמשיך בפעילות הגופנית. מכיוון שאת עכשיו אוכלת הרבה פחות, יש להגדיל בהדרגה. אחרת תשמיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובקשר לעצירות

אלמונית
    07/01/2011

האם עצירות היא גורם משמין ? הרי האוכל נאגר בגוף במשך כמה ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עצירות היא גורם משמין?

סטודנט
    07/01/2011

עצירות לא גורמת להשמנה. האוכל ה"ממוחזר" לא חוזר חזרה ולא משתלב בחילוף החומרים. זה זבל שיוצא בסופו של דבר, רצוי - תוך יום יומיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש ברצוני לשאול שאלה חשובה - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    08/01/2011

איילה שלום,

את כותבת שהצריכה היומית שלך 800-900 קלוריות ליום. ושהצריכה המומלצת היא 300 יותר, זאת אומרת 1100-1200 קלוריות. מאיפה נתון זה לקוח? זה ממש לא נכון.
    את צריכה לצרוך קרוב ל-2000 קלוריות ליום, תלוי בהוצאה שלך בפעילות היומית. כמובן שאכילה יותר "קלורית" ובריאה, זאת אומרת צריכה של יותר סיבים תזונתיים כמו לחם מלא, דגנים מלאים וקטניות, שומנים בריאים כמו שמן בסלט, אבוקדו, טחינה וצריכה מספקת של מים, יכולים לתרום לעצירות שלך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו