ויכוח בזוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויכוח בזוגיות
    זוג בויכוח
    08/01/2011

שלום,
    לי ולאישתי יש ויכוח שכאן בפורום אפשר לפתור.
    בתור ילד בן 10 הורי עבדו כל היום.
    בבית היה כל יום כיכר לחם ו15 קופסאות של שוקולד למריחה השחר.
    כילד, הייתי אוכל צהרים 10 פרוסות עם שוקולד.
    מהר מאד הפכתי לילד שמן מאד.
    היום, אני עם נטייה להשמנה ושאלתנו היא:

האם ההשמנה היום יכולה להיות כתוצאה מאכילה לא מבוקרת כילד.
    כלומר, האם יתכן שאם לא הייתי אוכל כמויות מוגזמות של שוקולד כילד הייתי היום רזה בלי נטייה להשמין או שזה גנטי ולא היתה לי ברירה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויכוח בזוגיות

הוספת תגובה

• השמנה - גנטיקה וסביבה

אהרון רזון
    08/01/2011

שני הגורמים ביחד או כל אחד לחוד גורמים להשמנה.
    ללא כל ספק, הרגלי אכילה לא בריאים ומזיקים בעליל כמו במקרה שלך, בגיל ילדות (לרוב באשמת ההורים), גורמים נזק, לעיתים קרובות, בלתי הפיך. האכילה העודפת לצרכים של הגוף שלך (בנוסף להיותה בלתי מאוזנת תזונתית) גרמה לרבוי תאי השומן מעבר לתכנון הגנטי. עם סיום שלב הגדילה מספר תאי השומן בגוף נשאר קבוע.
    תאים אלה שואפים להתמלא ומשיגים את זה על ידי הגברת התאבון.
    על אף האמור, גם מי שמקבל חינוך תזונתי טוב ותזונה בריאה בתור ילד, אינו פטור בהכרח מהשמנה עתידית וזה לא רק מסיבות גנטיות. אימוץ אורח חיים לא בריא הכולל העדר פעילות גופנית סדירה ואכילה מעבר לצרכי הגוף יעשו את שלהן
    לסיכום: ההשמנה של היום נגרמת הכי סביר על ידי אכילה בלתי מבוקרת בילדות, אבל גם התנהלות יותר אחראית של ההורום לא היתה בהכרח מבטיחה משקל תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עם תגובתך

זוג לא בויכוח
    09/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו