טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, לי ולאישתי יש ויכוח שכאן בפורום אפשר לפתור. בתור ילד בן 10 הורי עבדו כל היום. בבית היה כל יום כיכר לחם ו15 קופסאות של שוקולד למריחה השחר. כילד, הייתי אוכל צהרים 10 פרוסות עם שוקולד. מהר מאד הפכתי לילד שמן מאד. היום, אני עם נטייה להשמנה ושאלתנו היא:
האם ההשמנה היום יכולה להיות כתוצאה מאכילה לא מבוקרת כילד. כלומר, האם יתכן שאם לא הייתי אוכל כמויות מוגזמות של שוקולד כילד הייתי היום רזה בלי נטייה להשמין או שזה גנטי ולא היתה לי ברירה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שני הגורמים ביחד או כל אחד לחוד גורמים להשמנה. ללא כל ספק, הרגלי אכילה לא בריאים ומזיקים בעליל כמו במקרה שלך, בגיל ילדות (לרוב באשמת ההורים), גורמים נזק, לעיתים קרובות, בלתי הפיך. האכילה העודפת לצרכים של הגוף שלך (בנוסף להיותה בלתי מאוזנת תזונתית) גרמה לרבוי תאי השומן מעבר לתכנון הגנטי. עם סיום שלב הגדילה מספר תאי השומן בגוף נשאר קבוע. תאים אלה שואפים להתמלא ומשיגים את זה על ידי הגברת התאבון. על אף האמור, גם מי שמקבל חינוך תזונתי טוב ותזונה בריאה בתור ילד, אינו פטור בהכרח מהשמנה עתידית וזה לא רק מסיבות גנטיות. אימוץ אורח חיים לא בריא הכולל העדר פעילות גופנית סדירה ואכילה מעבר לצרכי הגוף יעשו את שלהן לסיכום: ההשמנה של היום נגרמת הכי סביר על ידי אכילה בלתי מבוקרת בילדות, אבל גם התנהלות יותר אחראית של ההורום לא היתה בהכרח מבטיחה משקל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים