למומחים שלום,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למומחים שלום,
    ניר
    24/01/2011

אני משתתף בקורס מאמני כדורגל ואתמול הגיע אלינו מרצה ואמר לנו כמה דברים שנראו לי טיפה מוזר בקשר לתזונה.
    אשמח אם תתנו את הדעה המקצועית שלכם.

שאלו אותו בכיתה מה הוא חושב על סנדבי'ץ עם ריבה (כארוחת בוקר, ארוחת ביניים) התשובה שלו הייתה:מה פתאום ריבה מה זה? מה יש בזה? זה סתם סוכר.

הוא גם אמר שאחרי אימון יש חלון הזדמניות של חצי שעה!! לאכול, אבל אני שמעתי לא פעם אחת שחלון ההזדמנויות אמור להיות כשעה?

האם פרוסה לחם עם שוקולד מרוח כ35 ד'ק לפני אימון כדורגל זה דבר נורמאלי או שממש לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למומחים שלום,

הוספת תגובה

• למומחים שלום, - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    25/01/2011

שאלו אותו בכיתה מה הוא חושב על סנדבי'ץ עם ריבה (כארוחת בוקר, ארוחת ביניים) התשובה שלו הייתה:מה פתאום ריבה מה זה? מה יש בזה? זה סתם סוכר.

זה נכון, ריבה מכילה בדרך כלל הרבה סוכר. כל תזונאי יעדיף בבוקר לחם מלא עם גבינה או עם טחינה. אם למשל תגיד לי שילד אוכל סנדויץ מלחם מקמח מלא עם גבינה לבנה ומעט ריבה, נראה לי מקובל.

הוא גם אמר שאחרי אימון יש חלון הזדמניות של חצי שעה!! לאכול, אבל אני שמעתי לא פעם אחת שחלון ההזדמנויות אמור להיות כשעה?

חלון ההזדמנוית (הכוונה שהספיגה תהיה מירבית, כי גם אחרי קיימת ספיגה קצת יותר מוגברת מהרגיל) הוא של כשעה עד שעתיים, אתה צודק.

האם פרוסה לחם עם שוקולד מרוח כ35 ד'ק לפני אימון כדורגל זה דבר נורמאלי או שממש לא?
    אם כבר הייתי מעדיף את הריבה במקום השוקולד אבל מעל הכול הייתי מעדיף לחם מחיטה מלאה עם גבינה לבנה או צפתית (גם מפחמימות מורכבות, גם סיבים וגם חלבון)

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו