טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מהי כמות הקלוריות היומית שעלי לצרוך בשביל לשמור על המשקל? אני נערה מתבגרת בת 15, גובה 1.63, משקל 52-49(משוער, המשקל שאני משתמשת בו אינו מדוייק :/) יש לי מבנה בינוני עד רחב..
מטרתי היא לשמור, ואולי להעלות קילוגרם או 2..לא יותר. אני אוכלת דברים משמינים(ממרח שוקולד, שניצלים קפואים, חטיפים..), אבל כמות הקלוריות היומית שאני אוכלת היא 1200. הבעיה היא שהמכנסיים שלי מתחילים להיות רופפים ומעירים לי שרזיתי.. המשקל מראה אותו הדבר פחות או יותר.
מה עושים? :/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יוצא לי 1200.. וזו הכמות של קלוריות דיאטה. לא הבנתי למה המלצת לי לאכול פחות משהגוף שלי שורף.. לאכול פחות מזה אומר שאני ארד במשקל ואני רוצה לשמור על המשקל הקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בחתחשב בנתונים שלך המצב הוא כזה: 1. מטבוליזם בסיסי 1350-1400 ק 2. אם אורח החיים שלך יושבני ואינך מבצעת פעילות כלשהי: 1600-1650 ק 3. אורח חיים קצת פעיל ופעילות גופנית קלה 2-3 פעמים בשבוע : 1850-1900 ק
הנתונים נכונים לגבי מטבוליזם ממוצע. בהתחשב ברזון שלך, אין לך בעיה של מטבוליזם איטי, הוא לפחות ממוצע. על מנת לשמןר על המשקל את צריכה לאכול בהתאם לסעיף 2 או 3.
אם המטבוליזם הבסיסי שלי הוא בסביבות 1350, אכילה של 300קלוריות יותר לא יגרום להשמנה..?
ואני הייתי מאוד אקטיבית בעבר(4-5 פעמים במכון כושר בשבוע, 30-40 דקות), אבל אחרי שהמנוי נגמר לי אני כמעט שלא עושה פ"ג אלא אם כן מזדמן לי.. הכושר שלי ברמה סבירה, סתומרת אני יכולה לעשות 3-4דקות ריצה רצופה בלי להתעייף, אבל מעבר לשיעורי ספורט בבהיס שלי, אני לא רצה בכלל. זה אומר שחילוף החומרים שלי ירד?
1.לפי מה שאת אומרת, אני מעריך שאת שורפת בממוצע 1600-1700 קלוריות ליום, לכן תיאורטי אכילת אותה כמות קלוריות תשמור על המשקל הנוכחי. 2. המטבוליזם הבסיסי הינו נתון גנטי. הוא מבטא את מספר הקלוריות שהגוף שורף לתפקודו הבסיסי במנוחה מוחלטת, כלומר בלי שום תנוע. זאת האנרגיה הדרושה לשמירת החום, נשימה, מחזור הדם, חידוש התאים של הגוף, פעילות האברים הפנימיים וכו". יש מספר גורמים שמשפיעים על הוצאת האנרגיה במנוחה מוחלטת כגון הגיל, מסת השרירים, אחוז השומן, פעילות אירובית אפקטובית, דיאטה דלת קלוריות (מורידה), טיפול תרופתי ועוד. אם את לא עשית דיאטות לא נכונות ולא איבדת מסת שרירים, המטבולידם הבסיסי שלך לא השתנה באופן משמעותי. מסתבר שיש לך מודעות גבוהה לגוף שלך, לכן אני מיעץ לך לחדש את הפ"ג מעבר לשעורים בבי"ס וזה ללא קשר עם רצונך לרדת, לעלות או לשמור על המשקל, אזי תוכלי גם לאכול ולהנות יותר. אני מציע לך גם לשנות את התפריט לתזונה נכונה ובריאה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים