טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
קיימים בחדר כושר מכשירים ספציפים לחיזוק שרירי הישבן, כמו כן ניתן לעשות גם תרגילים בבית. בשביל זה עליך לקחת שיעור עם מדריך כושר או לבקש ממדריך בחדר כושר שיראה לך את התרגילים.
בנוסף, ברור שאם עולים במשקל וצוברים שומן באיזור הישבן, מוצק הוא לא יהיה...
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא עליתי במשקל , פשוט תמיד הישבן שלי היה רך ואני רוצה למצק אותו.... אם אני יושבת ומרימה את הרגליים ( כל אחת לחוד ) מקדימה ומאחורה , ועושה עוד סט של כאילו אני יושבת על כסא ( לקום ולעלות ) מכל תרגיל אני יעשה 80 פעם שלוש פעמים בשבוע ועוד הליכה לפעמים , תוך כמה זמן הישבן יהפוך להיות מוצק?? פעילות גופנית בוודאות יכולה לגרום לישבן להיות מרך לקשה ומוצק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כן, כפי שאמרתי פעילות יכולה לעזור אבל לא התרגילים שתיארת. עדיף לעלות ולרדת על כיסא עם רגל אחת ואחר כך עם הרגל השנייה. תרגיל אחר להיות בתנוחת כלב על הרצפה ולהביא רגל אחת אחורה מס' פעמים ולאחר מכן רגל שנייה. הליכה כמובן תעזור עוד קצת.
קצת קשה לתאר תרגילים בצורה כזאת. שוב ממליץ להתייעץ עם מדריך כושר.
יש משהו אחר שאני יכולה להשתמש בו במקום מדרגה בשביל התרגיל? אם אני עושה את שני התרגילים האלה שלושה פעמים בשבוע - כל תרגיל 80 פעם והליכה פעם בשבוע משהו כמו שעה , תוך כמה זמן הישבן יהיה יותר קשה ומוצק? והאם זה מספיק?
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים