עזרה לגבי תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לגבי תזונה
    גל
    10/02/2011

אני בן 22 גובה 1.80 ושוקל 80 קילו
    לאחרונה חזרתי מחול לאחר חצי שנה שבה לא עסקתי בספורט בכלל ואכלתי בעיקר ג'אנק פוד.
    עכשיו שחזרתי לארץ אני רוצה לחזור לכושר ולהוריד את המשקל העודף שצברתי.
    אני חושב שכדאי לחזור לאט אז כרגע אני רץ 20 דקות 3 פעמים בשבוע ועושה אימוני כוח בסיסיים בבית (שכיבות שמיכה, תרגילי בטן ומשקולות לידיים) כל יום.
    יש לי גם בעיה עם ירקות ופירות ועיקר האוכל שאני אוכל הוא בשר.
    אני רוצה לדעת מה התזונה המומלצת לי בשביל לרדת במשקל ולעלות מסת שריר.

תודה לעוזרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לגבי תזונה

הוספת תגובה

• עזרה לגבי תזונה - תגובה

אהרון רזון
    10/02/2011

תזונה מומלצת:
    ירקות טריים מגוונים - חופשי (טבעי או בסלט עם שמן זית\אבוקדו\טחינה)
    3-5 פירות ביום
    גבינות עד 5% ויוגרט עד 3%
    לחם מקמח מלא\פסטה מלאה\אורז מלא במתינות
    קטניות במתינות
    דג טרי צלוי 3 פעמים בשבוע
    עוף ללא עור ושומן 3 פעמים בשבוע
    בקר רזה פעם בשבוע

לשתות רק מים, להמנע מחמאה ומרגרינה, דברי מאפה, מתוקים, אוכל מטוגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות

גל
    11/02/2011

דבר ראשון תודה על העזרה
    עכשיו למה אתה מתכוון כשאתה אומר במתינות? כמה פעמים ביום ומה הכמות המומלצת פחות או יותר? נגיד לגבי לחם פרוסה לארוחה?
    אני כתבתי שאני בעייתי עם פירות וירקות והכוונה שלי היא שאני אוכל מתחום הפירות רק תפוח ומהירקות רק זיתים בצל מלפפון וחסה פחות או יותר האם זה מספיק או האם יש אופציות אחרות להשיג את מה שאני מפסיד נגיד בכדורי ויטמינים?
    לצערי גם עם גבינות אני בעייי ופחות או יותר צריכת מוצרי החלב שלי מסתכמת בחלב רגיל האם זה מספיק?
    שאלה אחרונה שלי היא לגבי משהו שאני זוכר שאמרו לנו בצבא ששוקו מונע ספיגת סידן האם זה נכון?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות - תגובה

אהרון רזון
    13/02/2011

כשקובעים כמויות צריך לקחת בחשבון את התזונה היומית הגלובלית והרכבה, לכן "מתינות" הוא מושג יחסי.
    באופן כללי, הייתי ממליץ על 3 פרוסות לחם מקמח מלא ליום או 5 לחם קל מלא.
    אורז\פסטה 60 גר (לפני בישול) ליום. כמובן שאפשר לשלב , למשל חצי-חצי או שליש-שליש-שליש.
    זיתים אינם ירק אלא שומן. יהיה לך קשה לרזות אם לא תאוכל יותר ירקות תוך גיוון (לפחות 4 צבעים). כדורים ותוספים כלשהם אינם תחליף לתזונה נכונה ובמקרים מסויימים עלולים אף להזיק.
    חלב רגיל אינו מספיק וגם משביע פחות ממוצרי חלב (גבינות רזות, יוגורט).
    אכן, שוקו (קקאו) מכיל חומצה אוקסלית שמפריעה לספיגת המתכות ( סידן, ברזל).

הערה: בכדי לרזות באופן מוחשי לא תהיה ברירה אלא לשנות את הרגלי האכילה שלך. אתה הצריך להקפיד הקפדה יתירה בגגל שאין לך עודף של ממש, אחרת ההרזיה תהיה איטית או שלא תתקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו